Майката на Маркъл - Дория Радлан, е инструктор по йога и социален работник. Двамата с баща ѝ - Томас, се развеждат, когато Меган е на 6 г.

Вижте снимки >>

Въпреки че родителите ѝ не са заможни, те успяват да ѝ дадат добро образование в холивудската част на Лос Анджелис.

Дория е афро-американка, а Томас е с холандско-ирландски корени. Като дете Меган често била нападана от другите деца и коментирали, че Дория не е нейната истинска майка. Меган е с по-светла кожа от майка си и с права коса.

Маркъл описва майка си като "клиничен терапевт със свободен дух" и се гордее, че често я водела със себе си на импровизирани пътешествия.

Бащата, Томас, е бивш осветител, работил в култови телевизионни шоута като "Женени с деца".

През 2011 г. той печели "Еми" за работата си по сапунения сериал "Централна болница".

Принц Хари се е срещнал с бащата на Меган по време на посещението си в Канада и успял да спечели доверието на бъдещия си тъст.

От публикации в социалните мрежи става ясно, че Маркъл много държи на баща си и двамата имат силна връзка.

36-годишната актриса не е толкова близка с по-голямата си полу-сестра Саманта Грант, която твърди, че се е грижила за Меган цели 12 г. в Калифорния.

Въпреки че са израснали заедно, Меган и Саманта не са близки, а по-голямата сестра твърди, че Меган е ограничила общуването с нея, откакто е била диагностицирана с множествена склероза през 2008 г. "Не бях почувствала раздялата с нея, докато не седнах в инвалидния стол. Холивуд я промени. Мисля, че амбицията ѝ е да стане принцеса."

Първата съпруга на бащата на Меган и Саманта обаче опровергава думите ѝ.

Меган има и полу-брат Том-младши, който поставя прозорци и е имал чести сблъсъци със закона.

През януари той е бил арестуван, защото опрял пистолет в главата на приятелката си Дарлийн Блънт.