“Още от първото очарование при прожекцията то нарастваше все повече в сърцата ни, в умовете ни, в привързаността ни“, заяви председателят на журито Куентин Тарантино, обявявайки главната награда. Той добави, че решението е било взето единодушно.

Филмът, който отразява специфичната самота, която носи живота в Холивуд, е за актьора Джони Марко, (в ролята Стивън Дорф) и дъщеря му Клио (12-годишната Ел Фанинг), носен по течението в самотния свят на киното.

39-годишната Копола, облечена в зелено и черно заяви при приемането на наградата: “Това означава толкова много за нашия филм“. Сред хората, на които тя благодари, бе нейният баща Франсис Форд Копола. Режисьорката, която е носител на Оскар за “Изгубени в превода“, изтъкна преди прожекцията на най-стария кинофестивал в света, че е получила одобрението на баща си за “Някъде“. Неколкократният носител на Оскар смятал, че творбата може да бъде направена единствено от дъщеря му и че “всички трябва да правим филми, които единствено ние можем да сътворим“.

Наградата за най-добър режисьор бе присъдена на испанеца Алекс де ла Иглесиа за “Тъжна балада за тромпет“ (на английски заглавието е преведено като “Последният цирк“) - филм на ужаса, двойна метафора за фашистка Испания, отбелязва Ройтерс.

Винсент Гало е носителят на отличието за най-добър актьор за участието си в “Основно убийство“, където играе ролята на предполагаем боец-талибан, който се укрива от американските части в Афганистан и по-късно в Европа. Гало, който не произнася нито една дума по време на целия филм и който прекара времето си във Венеция, укривайки се от папараците, не излезе на сцената, за да получи своята награда. Полският режисьор Йежи Сколимовски я взе от негово име.

Ариан Лабед е тазгодишната носителка на приза за най-добра актриса за гръцкия филм “Атенберг“, Монте Хелман получи специална награда за “Път към никъде“.