Кари Фишър - актрисата, която ще живее вечно като принцеса Лея, ни напусна на 27 декември 2016 г. И макар да са изминали почти 4 години от смъртта ѝ, днес е ден, в който можем с любов и радост да си спомним за нея. На 21 октомври Кари щеше да навърши 64.

Вижте снимки на Кари Фишър >>

Вероятно знаете много за образа на Фишър в "Междузвездни войни", особено ако сте фенове на сагата, но ние решихме да обърнем внимание на повече факти за живота на актрисата, разбира се, част от тях са неразривно свързани с образа ѝ на Лея Органа.

Кари е дъщеря на две холивудски легенди - Деби Рейнолдс и Еди Фишър.

БТА

Когато тя е само на 3 години, баща ѝ напуска семейството и се жени за Елизабет Тейлър.

Кари има по-малък брат Тод, който е режисьор, оператор, продуцент и актьор.

Има два кратки брака - първият е с певеца Пол Саймън, а вторият - с Браян Лурд, който я напуска заради мъж. От него има дъщеря - Били Катрин Лурд.

Кари Фишър с дъщеря си Били Лурд

БТА

Дъщерята на Кари Фишър - Били Лурд стана майка за първи път само преди около месец. Тя сподели за щастливото събитие със снимка в Инстаграм, на която се виждат крачетата на бебето, което носи името Кингстън Фишър Лорд Ридъл. А постът ѝ бе коментиран от актьора Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър в "Междузвездни войни", който казва "Не мога да си представя по-подходящо бебе, което да има носи думите King и Lord в името си".

Кари Фишър и Марк Хамил

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кари Фишър има проблеми с алкохола и наркотиците още по време на снимките на първите три части на "Междузвездни войни". На 28 години тя влиза в клиника за лечение на зависимостите си.

Фишър е диагностицирана с биполярно разстройство на 24-годишна възраст. В мемоарите си "Shockoholic" актрисата разяснява как множество лекарства, включително литий, не са ѝ помогнали да се справи с проблема. По-късно тя се превръща в защитник на каузата за психичното здраве.

С Харисън Форд, който е в ролята на Хан Соло и любим на принцеса Лея в сагата, Кари е имала интимна връзка, продължила обаче само три месеца.

Lucasfilm

Емблематичната бяла рокля на принцеса Лея от "Междузвездни войни", е прекрасна, но тогава на Кари Фишър не ѝ било позволено да носи сутиен, защото, както ѝ казал Джордж Лукас "В Космоса няма бельо".

Кари Фишър и Джордж Лукас

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Известната прическа на Кари Фишър като принцеса Лея е разпознаваема по целия свят. Има дори конкретни съвети как можете да си направите такава. Но Кари Фишър казва, че тя никога не я е харесвала, правела лицето ѝ да изглежда твърде широко и били необходими два часа за направата ѝ.

Кари Фишър и Харисън Форд като принцеса Лея и Хан Соло

БТА

Фишър използва славата, богатството и ролята си като публична фигура, за да помага на много благотворителни организации за борба със СПИН и ХИВ.

Кари Фишър неколкократно е подчертавала, че иска да се разграничи от образа на принцеса Лея. През 2011 г. тя каза пред репортер, че се чувства като "Мини Маус" и още "самоличността на принцеса Лея затъмнява всяка друга идентичност, която някога съм имала".

Кари Фишър като принцеса Лея

Lucasfilm

На 23 декември 2016 г. при полет от Лондон до Лос Анджелис на Фишър изведнъж ѝ прилошава. След 4 дни в интензивното отделение в медицинския център на UCLA актрисата умира на 60-годишна възраст. През цялото време до нея е вярното ѝ куче Гари - може би любовта на живота ѝ.

Кари Фишър с любимото си куче Гари

Снимка: Getty Images/Guliver Photos