Имението "Пейсли парк", в което живееше и работеше легендарният певец Принс, днес посреща избрани 1400 почитатели, за да отбележат петата годишнина от кончината му в сърцето на творческото му убежище, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки на Принс >>>

Преддверието на просторното му студио ще бъде отворено за късметлиите, успели да направят безплатна резервация. Други фенове ще могат да оставят цветя и сувенири пред статуята във формата на прочутия му лилав Символ на любовта, издигната пред входните порти на имението.

Изработената по поръчка керамична урна с формата на "Пейсли парк" и символа на Принс първоначално е поставена в средата на атриума, когато студиото на поп легендата в предградието Минеаполис е отворено за първи път като музей през октомври 2016 г. По желание на семейството на Принс, урната впоследствие е преместена в по-незабележимо кътче на преддверието, преди да бъде скрита от обществения поглед за разочарование на легионите му фенове.

Embed from Getty Images

Това е първият път, когато урната е върната в атриума, за да бъде показана пред обществеността.

Принс почина на 57-годишна възраст на 21 април 2016 г. от случайна свръхдоза фентанил. Кончината му шокира феновете и предизвика вълна от скръб по целия свят. Оттогава имението му "Пейсли парк" функционира като музей и предлага платени обиколки. Туровете са преустановени за днес, за да бъде отбелязана петата годишнина от смъртта на суперзвездата.

"Ние празнуваме неговите живот и наследство всеки ден в "Пейсли парк" - място, което Принс искаше да сподели със света", заяви изпълнителният му директор Алън Сайферт. "На днешния специален ден честваме невероятните сила и вдъхновение, които беше Принс в живота на хората, и отваряме врати за тях, за да могат да засвидетелстват почитта си", допълва Сайферт.

Пепе Уили, чичо на Принс и негов ранен музикален ментор, не крие, че очите му още се пълнят със сълзи, когато мисли за загубата му.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Беше съкрушително", сподели наскоро той, спомняйки си как е научил за кончината на Принс. "Стоях в хола по бельо и гледах телевизия. Не можех да отида никъде, не можех да направя нищо. Бях изпаднал в силен шок. Просто не можех да повярвам", добавя Пепе Уили.

Известен като "Кръстника на звука на Минеаполис", той се среща с Принс - тогава младо музикално дарование, след като се жени за леля му. Двамата развиват връзка чрез музиката, като бъдещата легенда поглъща знания за шоубизнеса и свири за Уили в звукозаписно студио".

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

"Плаках много за него. Не съм плакал толкова дори на погребението на баща си", казва още Пепе Уили.