Брад Пит безспорно е една от най-големите и ярки звезди в Холивуд, чийто живот отдавна е намерил постоянно място под светлините на прожекторите. Поради тази причина повечето хора предполагат, че знаят всичко за актьора.

Но въпреки дългогодишната му слава, даваща повод както на папараците да дебнат всяка една крачка, която направи, така и на медиите неизменно да пишат за него, все още има някои подробности, които остават скрити за почитателите на екранния Ахил.

Като например факта, че в продължение на почти 20 години му е било забранено да стъпва на територията на Китай... Истина е, а причината за това можете да разберете по-долу.

Вижте снимки на Брад >>

Носителка на наградата "Грами" му подава ръка през неговите първи дни в Калифорния

Когато Брад пристига в Лос Анджелис, той има общо 325 долара в джоба си, които са крайно недостатъчни за дългосрочно пребиваване в Града на ангелите. За щастие в този труден момент не му се налага да мисли как да плаща наем за жилище, тъй като неговата приятелка Мелиса Етъридж - изпълнител и автор на песни, която по-късно пее на сватбата му с Дженифър Анистън, го подслонява в дома си и му позволява да спи на дивана ѝ.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Brad Pitt (@bradpittofflcial) на

Това обаче не е единственият път, в който тя му помага. Именно познанството с нея се оказва от ключово значение за прослушването му за филма на Робърт Редфорд "Там тече река" от 1992 г., понеже Мелиса го учи как да... лови риба. Умение, което му е необходимо за кастинга.

"Мислех, че знае как да си служи с въдица, но грешах. Наложи се да му преподам няколко урока на басейна в двора ми", споделя Мелиса в свое радио интервю, състояло се през 2011 г.

Отказан му е достъп до Китай

Макар почти целият свят да е възхитен от "Седем години в Тибет", Китай определено не е очарован от заглавието, представящо Далай Лама в положителна светлина, докато Поднебесната империя е обрисувана с тъмни краски... Ето защо страната, разположена в Източна Азия, забранява на Брад да я посещава. Едва 20 години след дебюта на лентата възбраната най-сетне пада и през 2016 г. той отлита за държавата, за да присъства на премиерата на филма си "Съюзени", в който си партнира с французойката Марион Котияр.

Изпитва голяма любов към архитектурата

Много от феновете на актьора са наясно със страстта му към науката и изкуството за изграждане на различни сгради и постройки, както и влечението му към интериорния дизайн. Това обаче, което изобщо не подозират, е, че той е бил неофициален чирак в офиса на големия канадско-американски архитект Франк Гери - представител на деконструктивизма в архитектурата, проектирал някои от най-впечатляващите сгради в света, сред които музеят "Гугенхайм" в Билбао, "Танцуващата сграда" в Прага, концертната зала на Уолт Дисни в Лос Анджелис, зданието на Фондация "Луи Вютон" в Париж, музея на поп културата в Сиатъл и др.

Пит постъпва на своеобразен стаж при него, след като първоначално го наема да реновира винарската изба в дома им с тогавашната му съпруга Дженифър Анистън. Той остава толкова впечатлен от работата му, че иска да попие колкото се може повече от таланта му.

Списание "Playgirl" се сдобива с негови голи снимки

През 1997 г. редакцията на "Playgirl" получава чисто голи снимки на холивудската знаменитост, които дори за миг не се колебае дали да отпечата. Те не само ги публикуват в своя августовски брой, но дори поставят Брад на корицата, за да привлекат максимално вниманието на дамите. Кадрите са направени 2 години по-рано от фотограф, успял да проникне в хотела, където са отседнали Пит и Гуинет Полтроу, която по онова време е половинка на секссимвола. Той успява да заснеме няколко безценни изображения, показващи нищо не подозиращия актьор без никакви дрехи.

След като списанието е пуснато в продажба, Брад веднага завежда дело срещу него, което в крайна сметка печели. По този начин той се сдобива с ограничителна заповед срещу изданието, а съдът нарежда броят с въпросните изображения да бъде изтеглен от търговската мрежа.

Временно се отказва от снимките на "Мистър и мисис Смит"

Въпреки че именно Брад е този, който носи сценария за продукцията "Мистър и мисис Смит" на режисьора Дъг Лиман, той за кратко се отказва от проекта. Причината за решението му е... Никол Кидман, тъй като първоначално кастинг директорите се спират на нейното име за образа на екранната му съпруга. Австралийката е трябвало да му партнира на големия екран, но Пит изобщо не бил възхитен от тази идея.

Според книгата на продуцента Арнън Милчън "Поверително: Животът на тайния агент, превърнал се в холивудски магнат", излязла от печат през 2011 г., Пит не усещал никаква химия между него и звездата от "Мулен Руж", затова предпочел да се оттегли. На снимачната площадка го връща подписа на Анджелина Джоли, съгласила се да замени Никол за ролята на Джейн.