Актрисата Бижу Филипс подаде молба за развод със звездата от "Шеметни години" Дани Мастерсън, дни след като той бе осъден на 30 години затвор за две изнасилвания, съобщи АП, цитирана от БТА.

Този понеделник 43-годишната Филипс подаде молба в съда в Санта Барбара за прекратяване на почти 12-годишния си брак с Мастерсън, съобщи съдът на своя уебсайт. Двойката има дъщеря на 9 години.

Дани твърди, че е невинен, а адвокатите му казаха, че планират да обжалват. Според тях има проблеми с доказателствата, както и конституционни проблеми с присъдата му. Филипс присъстваше на двата дълги съдебни процеса заедно с други членове на семейството му. По време на първия процес през ноември съдебните заседатели отказаха да се произнесат, защото не постигнаха единодушие. При втория процес други съдебни заседатели се произнесоха в полза на две от жените, но не успяха да постигнат единодушно решение, необходимо за осъждането по третия случай.

Вижте снимки на Бижу и Дани >>>

Филипс плака, когато бяха прочетени присъдите на 31 май, и на моменти показа подобна емоция по време на изслушването на присъдата на Мастерсън на 7 септември, когато съдията присъди лишаване от свобода. Присъдата ще изисква Мастерсън да бъде задържан за 25 години и половина, преди да може да отговори на условията за условно освобождаване.

В писмо до съдията преди произнасянето на присъдата на Мастерсън, Филипс го похвали в качествата му на съпруг и баща. "Мога да кажа, че Дани наистина беше моят животоспасяващ партньор", написа Филипс, препращайки към грижите, които Мастерсън е оказал на нея и на дъщеря им, след като Филипс претърпя трансплантация на бъбрек през 2017 г. В писмото, което бе силно редактирано, преди да стане публично достояние след присъдата, пише също, че Филипс и Мастерсън са купили ферма в провинциалния окръг Санта Барбара, която той е превърнал в лозе, след като новината за полицейското разследване е попречила на възможностите му да намери работа като актьор.

"Дъщеря ни и аз сме съкрушени, че той не е у дома с нас", каза Филипс и също нарече Дани "удивителен баща".

Иначе Бижу е дъщеря на певеца Джон Филипс, който е и автор на много от песните на група "The Mamas & the Papas", и на актрисата Женевиев Уайт. Филипс работи като модел през тийнейджърските си години. Тя също издава свой самостоятелен албум, преди да премине към актьорската професия. Участва във филма "Почти известни", както и в телевизионното предаване "Закон и ред: Специални разследвания".

Връзката й с Мастерсън започва през 2004 г. Двамата обявиха годежа си пет години по-късно и се ожениха в Ирландия през 2011 г. Мастерсън е най-известен с ролята си в сериала "Шеметни години" (от 1998 до 2006 г.), в който участват още актьорите Аштън Къчър, Мила Кунис и Тофър Грейс. 

Актьорът бе осъден за изнасилването на две жени, с които се е запознал като член на Сциентоложката църква през 2003 г. И двете свидетелстваха, че Мастерсън е сложил наркотици в напитките им, след което ги е изнасилил.