Актрисата Лори Логлин ("Пълна къща") излезе от затвора, след като излежа двумесечна присъда, наложена ѝ за плащане на подкупи с цел да осигури приема на дъщерите си в престижен американски университет.

56-годишната Логлин влезе в женския затвор в Дъблин, в близост до Сан Франциско, в края на октомври.

Според прокуратурата Лори Логлин и съпругът ѝ - дизайнерът Мосимо Джанули, са платили подкупи в размер на 500 000 долара, за да осигурят места за дъщерите си в университета на Южна Калифорния като нови попълнения в отбора по гребане на висшето учебно заведение.

Вижте Лори и семейството ѝ >>

След като първоначално отричаха обвиненията, Лафлин и Джанули се признаха за виновни през май, припомня БТА. Дизайнерът излежава наложената му петмесечна присъда в затвор в Ломпок, Калифорния, като се очаква да бъде освободен през април.

Лори Логлин и Мосимо Джанули, заедно с десетки други богати родители, бяха обвинени за участие в схема, ръководена от консултанта Уилям Сингър, който призна, че им е помагал да записват децата си с измама в престижни университети.

Сред обвинените беше и актрисата Фелисити Хъфман ("Отчаяни съпруги"), която излежа в затвора в Дъблин 11 дни от наложената ѝ 14-дневна присъда. Хъфман беше освободена предсрочно в края на октомври.