Американският актьор и певец Джими Бенет, който обвинява италианската актриса и режисьор Азия Ардженто в сексуално посегателство, проговори.

Вижте снимки >>

Бенет каза, че е пазил мълчание досега за случилото се през 2013 г. в хотелска стая в Калифорния, когато е бил на 17 години, а Ардженто на 37 години, защото се срамувал и е бил изплашен да говори открито.

"Не казах нищо през последните няколко години или последните часове, защото ме беше срам и защото се изплаших, че ще попадна в центъра на обществен дебат", пише Бенет в изявление, публикувано в акаунта му в социалната мрежа Инстаграм.

"Не говорих публично за тази история от началото, защото реших да уредя нещата лично с човека, който ми причини това", допълва той.

"Бях непълнолетен по онова време. Вярвах, че такава ситуация за един мъж в нашето общество ще бъде стигматизирана. Не мислех, че хората ще разберат какво се е случило, поставяйки се от гледната точка на един юноша", казва още Бенет.

"Но травмата изплува отново на повърхността, след като италианската актриса се представи самата тя като жертва на Харви Уайнстийн", казва Бенет. Той обаче не споменава никъде в изявлението името на Азия Ардженто.

Тази декларация на Бенет идва два дни след изявление на Ардженто, в което тя отрича твърденията, че е извършила сексуално посегателство над Бенет и че му е платила 380 000 долара, за да уреди по приятелски начин този проблем. Ардженто обясни, че Бенет поискал преди време пари от нея и нейния приятел, известния кулинарен експерт Антъни Бурдейн, който се самоуби през юни тази година. Бурдейн решил миналата година да уреди въпроса лично и да се платят парите на Бенет, защото се притеснявал, че това може да се отрази върху неговата репутация. Ардженто припомня, че парите са били платени като финансова помощ за Бенет, за която той молел. Бенет отправял искания чрез съда за много пари и към собствените си родители, разкри още Ардженто. Тя казва, че твърденията срещу нея са клевета и че ще предприеме съответните действия, за да се защити от това преследване.

Азия Ардженто е една от лидерките на движението "Аз също", която бе една от първите, обвинили миналата есен продуцента Харви Уайнстийн в сексуално посегателство.

Първи "Ню Йорк таймс" съобщи историята за посегателството. Изданието се позова на получени документи и на снимки, направени с мобилен телефон, на които се виждали Бенет и Ардженто в едно легло, голи до кръста, припомня "Мадам Фигаро", цитиран от БТА.

"Ако загубя работата си, ще отида в Африка или Амазонка. Искам да съм част от онези 90-те процента от света, на които напълно не им пука за тоя бардак", пише още Ардженто.

Сайтът TMZ е успял да се сдобие също така и със снимка на бележка, оставена от Бенет на актрисата след техния предполагаем сексуален контакт. В нея той й казвал: "Азия, обичам те с цялото си сърце. Много съм щастлив, че се видяхме отново и че ти присъстваш в моя живот".

Снимка: Скрийншот/TMZ/Backgrid

Ардженто и Бенет са се снимаха заедно във филм, когато той е бил дете и оттогава поддържаха връзка, за която Ардженто казва, че е била като на майка и син. Заради скандала сега Ардженто е застрашена да бъде изгонена от риалити шоуто X-Factor, в което е част от журито.