Юлиан Костов - талантливият актьор и продуцент на млади артисти зад граница, ще отговаря на въпроси за спецификата на кастингите по време на двучасов онлайн уъркшоп, част от Софийския театрален салон 2022 г. Срещата ще се проведе в платформата ZOOM на 22 март от 17:30 часа, съобщиха от Съюза на артистите в България (САБ).

Именно той е човекът, който открива Мария Бакалова, помагайки ѝ да се превърне в световноизвестната актриса, с която България се гордее днес. Неговият уъркшоп "Бизнесът на актьора - Q&A с Юлиан Костов" се случва за втори път у нас, поради големия успех на изданието от миналата година.

Виртуалната среща ще се проведе под формата на отворена дискусия. Ето какво казва самият той за фокуса на тазгодишната среща:

"В тези два часа можете да зададете въпросите си относно бизнес страната на актьорската професия. Можете да ми покажете вашите actingheadshots, showreel, voicereel, видео визитки, selftapes, ако имате нужда от обратна връзка по тези елементи. Също така - ще работим заедно по "примерно писмо", което да изпратите към агент в чужбина, ако си търсите такъв. Чакам вас и вашите въпроси с нетърпение!".

Събитието е възможност за всеки млад артист, който има амбициите да се развива в чужбина, да научи от първо лице колко дълъг и изпълнен с трудности е този път, но и как да премине по него възможно най-успешно.

Снимка: Getty Images

Желаещите да участват могат да се включат в срещата на 22 март от 17:30 часа в JoinZoomMeeting.

Уъркшопът "Бизнесът на актьора - Q&A с Юлиан Костов" е част от Софийския театрален салон, който влиза в Календара на културните събития на Столичната община за 2022 г., част е от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма, предава БТА.

Събитието се провежда с подкрепата на лично дарение от проф. дтн. инж. Цоло Вутов и благотворителната програма "Българските добродетели" на Група ГЕОТЕХМИН.