Албумът "Utopia" на Травис Скот зае първата позиция в класацията "Billboard 200" за трета поредна седмица, като от него са продадени 185 000 еквивалентни албумни единици в САЩ през изминалата седмица, сочат данни на "Луминейт", съобщава БТА.

Албумът регистрира най-много седмици, прекарани под номер 1 за рап албум от близо две години насам, след като "Certified Lover Boy" на Дрейк зае първото място в рамките на пет непоследователни седмици през ноември 2021 г.

Хитовият албум "One Thing at a Time" на Морган Уолън остава на второто място в класацията с 94 000 нови еквивалентни албумни единици. "Manana Sera Bonito (Bicota Season)" - албумът на Карол Джи дебютира под номер 3 в класацията, повтаряйки успеха на предишния й запис с подобно име - "Manana Sera Bonito", който дебютира на първата позиция в класацията за 11 март.

Саундтракът на филма "Барби" зае 4 място, с 65 000 продадени еквивалентни албумни единици.

Албумът "Speak Now (Taylor's Version)" на Тейлър Суифт падна с едно място и сега е на 5-о, с 61 000 еквивалентни албумни единици. Това е първият от четирите албума на певицата в първите десет позиции в класацията. Към него се присъединяват "Midnights", "Lover" и "1989". Именно записът "1989", който дебютира на върха на класацията през 2014 г., се завърна в топ 10 за първи път от началото на 2016 г. Той се издигна в класацията благодарение на интереса, предизвикан от заявлението на Суифт на 9 август, с което тя каза на феновете, че презаписаната версия на "1989" ще бъде издадена на 27 октомври. С общо четири албума в топ 10 Тейлър се превърна в първия жив изпълнител, постигнал този успех за четвърти път в кариерата си от почти 60 години.

"Genesis" на Песо Плума остава на осмото място, а "Dangerous: The Double Album" на Морган Уолън е десетият албум в "Billboard 200".