В последно време в попфолк средите се разразява истинска война, а в епицентъра ѝ стои певицата Андреа, която поведе зрелищна битка срещу бившата си музикална компания "Пайнер".

Вижте снимки >>

Тя използва социалните мрежи, за да атакува фирмата, която преди години напусна. По повод неотдавнашния концерт "Планета на 18", провел се в Пловдив, блондинката сподели изображения от зала "Колодрума", отбелязвайки, че трибуните стоят празни. След което тя изтъкна, че има причина много от изпълнителите, част от каталога на компанията, не вземат участие в събитието, като намекна, че те са се отказали от "музикалното семейство" и дори публикува екранни снимки с изявлението на всеки от тях, а накрая и такива, разкриващи част от личната ѝ кореспонденция с приятели по темата.

Мнението ѝ беше съвсем ясно - "Пайнер" залязва, поне по нейните виждания.

Митко Димитров обаче не остана длъжен на публикациите ѝ, като в отговор написа отворено писмо.

"Андреа, Андреа...
Защо ли вероятната реалност да си бъдеш отново само Теодора Андреева толкова те плаши?
Сега вече разбра, че славата също има срок на годност.
По принцип ние във фирмата избягваме да се занимаваме с бивши наши изпълнители, на първо място от уважение към самите нас и към съвместната ни дейност и постижения.
Да оплюваш и да лъжеш за хората, с които до вчера си делил трудности и радости, е белег на пълно отчаяние или на неудържима ярост.
Не го прави повече. Грозно е.
Ти се раздели с музикална компания "Пайнер" преди 4 години по свое собствено желание. Пожелахме ти успех по избрания път и престанахме да се занимаваме с теб. Екипът на "Пайнер" има предостатъчно работа с актуалните имена от каталога на фирмата. Ти обаче не се умори да се занимаваш с нас. Периодично плисваше измислиците си по нас.
Защо винаги в устата ти бе името на фирма "Пайнер"? Защо? Нали приключихме? Твори, развивай се, живей...
Човек би могъл да си направи извода, че по-отмъстителна от отхвърлената жена е само отхвърлената певица.
Последният изблик на онова, което клокочи в теб, избълва по концерта "Планета на 18".
Твърде горещи емоции за нещо, което изобщо не те засяга. Изненадващо е, че успехът на този концерт толкова те е развълнувал.
Интернет пространството се превърна в твоята арена, а страстта ти - в твоето оръжие.
Галин се опита да ти помогне. Напразно. Ти така и не разбра, че той се опита да ти направи услуга. В последните си писания твърдиш, че за теб най-важното е развитието на истината.
Добре, да я развием тогава.
От две години пишеш SMS-и с извинения и молби да те приемем обратно в "Пайнер". Какви ли не начини опита. Какви ли не посредници използва да ходатайстват за теб. Само и само да се върнеш. Последният ти SMS е само отпреди две седмици.
Извиняваш се... Признаваш грешката си...
Признаваш вината за предателствата си...
Питаме се... как ще намериш думи да се извиняваш за омразата, която изливаш сега?
Търсим обяснение за твоята неистова страст да обругаваш и фирмата, и хората, с които допреди 4 години си била в екип!
Очевидният извод е - завистта.
Завистта към успеха на всички нови имена, които вече те изпревариха, а другите пък са вече недостижимо далече напред.
...
Прави, каквото моралът и съвестта ти смятат за допустимо.
Място за теб в "Пайнер" няма", гласи посланието му.

След него на "бойното поле" пристъпи и Кубрат Пулев, който защити бившата си любима, описвайки я като смела и непримирима - жена, опълчила се на осакатяването на жанра и популяризирала го в чужбина.

Но нещата не приключиха дотук, защото самата Андреа имаше какво да отвърне на собственика на музикалната империя.

"Димитре, Димитре... относно писмото ти - аз само Теодора Андреева няма как да бъда, само от факта, че сега си написал това писмо до мен! Славата няма срок на годност, защото не славата ни прави изпълнители, а талантът, амбицията, хъсът, но най-вече талантът! Пишеш, че избягваш да се занимаваш с бивши твои изпълнители. И двамата знаем, че това не е така, имайки предвид подмолните ти номера! Да, отчаяна съм от това, че има още хора като теб в тази държава, прав си! Много съжалявам, че имаш още останали изпълнители, които заблуждаваш по твой начин! Аз се развивам и това си личи по международните проекти, които правя, за които още имаш да учиш. Да ме описваш като отхвърлена жена е меко казано смешно! Ти беше отхвърлен от мен преди време! Наистина концертът не ме засяга, прав си! Засягат ме само мръсотиите, които правиш спрямо мен от 4 години и затова реших да играя по твоята схема! Това, че накара едни талантливи момичета да пеят без пари на концерта ти, докато ти прибираш парите от билети и спонсори. Това определено е успех за теб, браво! А относно съобщенията, които ти написах, те бяха с цел да се примирим! Но не и да се върна в залязващата ти фирма! Исках да ти дам процент, за да ме оставиш да пея и да не заплашваш заведенията да не ме канят. Защото според мен по-добре беше да пробваме с добро, но не ми остави избор! Мога само да съжалявам, че се опитах да открия поне малко добро в теб. Извинявай, за което! Не ме изкарвай, че завиждам на колежките ми, те се трудят като луди в името на богатството ти! Ти си за завиждане, но само, ако бях в позицията на алчен човек.
Музиката е всичко за мен и винаги е било така! Просто не случих на правилния човек! Пожелавам ти някой толкова борбен и истински човек като мен да те наследи, но този човек да бъде истински, доблестен, честен и най-вече да мисли за изпълнителите си!", написа Андреа, под формата на истории, в личния си Инстаграм профил.

След като написа обръщението си, певицата очевидно реши, че е време за смяна на обстановката, някъде далеч от "сражението", и отпътува за Москва, която в този период на годината изглежда като истинска коледна приказка. Тя качи в сайта за фотосподеляне няколко изумителни кадъра от руската столица, потънала в милиони празнични светлини.