Анджелина Джоли посети Пакистан във връзка с катастрофалните наводнения и последствията от тях, предават редица чуждестранни сайтове.

Холивудската звезда е известна с хуманитарната си дейност по цял свят. Във вторник тя пристигна в страната, разположена в Южна Азия, за да покаже подкрепата си. Повече от 33 млн. души са засегнати от бедствието.

Актрисата ще посети районите, които са унищожени от водата и най-силно се нуждаят от помощ и съдействие. Необходими са и дългосрочно решения за все по-честите кризи, предизвикани от промените в климата, обяви Международният комитет за спасение в свое изявление.

Вижте снимки на Анджелина >>

Видеозапис показва звездата от "Вечните" на тамошно летиче. Видеото предизвика голям интерес в социалните мрежи и стана новина в местните медии.

Анджелина Джоли ще посети и потърпевшите от наводненията през 2010 г., както и пострадалите от земетресението през 2005 г.

По-рано правителството на държавата се обърна към нацията с молба за дарения, тъй като липсват достатъчно средства за справяне с настоящата катастрофа. ООН обяви, че страната се нуждае от 160 млн. долара.

При наводненията в Пакистан загинаха повече от 1500 души, сред които 550 деца. По данни на фонда за населението към ООН около 650 бременни жени в наводнените райони се нуждаят от медицински грижи, пише БТА. Над 73 000 жени ще родят през следващия месец. За тях и за бебетата им е необходима специализирана акушерска грижа и подкрепа.

Най-малко 318 души са починали вследствие на денга, малария, холера, чревни вируси и кожни инфекции според официалните данни.