Въпреки всички слухове, че неглижира децата си, Анджелина Джоли не пропуска възможност да покаже пред тях на какво е способна. През 2004 година тя изкарала курсове за пилот, за да впечатли тогава 3-годишния си син Мадокс.

Вижте снимки на Анджелина и Мадокс >>

"Всеки път, когато Мад виждаше самолет, той се екзалтираше", казва Джоли през 2004 г. "Ако можех да карам самолет, щях да бъда като супермен за него."

Идеята да се стане пилот се ражда, когато Мадокс е едва 18-месечен.

"Когато Мадокс бе на година и половина, ходехме на летището, обядвахме и гледахме самолетите", казва Анджелина. "И ми хрумна, че бих могла да летя, така че му обещах, че ще мога до втория му рожден ден."

И тя го прави. Тя управлява самолети дори във филмите си.  В специалното издание на телевизия ITV - The Queen's Green Planet ("Кралицата на зелената планета"), зрителите могат да я видят как пилотира и приземява самолет в пустинята в Намибия.

Инструкторите ѝ я описват като много уверен и компетентен пилот. Тя си има и собствен самолет - Cirrus SR22-G2, който купува скоро след като получава пилотското си свидетелство. Базовият модел на този едномоторен самолет струва 334 700 долара и е смятан за един от най-надеждните в своя клас. Самолетът съдържа и инициалите MX в чест на Мадокс, който също започва пилотски курс, когато навършва 16 през 2017 г.