Казват, че децата умеят искрено да се радват дори на малките неща, изграждащи ежедневието. И това е самата истина. Вероятно част от правотата на това твърдение се дължи на факта, че техният живот тепърва започва и всяка крачка напред по пътя му, независимо колко малка е тя или дали е в самото му начало, е истинско приключение, с което се сблъскват за първи път. Все пак, всяко преживяване е интересно, когато е ново и непознато.

Например, наскоро Антония Петрова показа на последователите си в социалната мрежа щастието на сина си от първото му посещение в зоологическа градина. По случай скорошния празник - 1-ви юни, носителката на титлата за най-красива българка през 2009 г. и съпругът ѝ Ивайло Батинков са решили да подарят на своя наследник вълнуваща среща с представителите на различни диви животински видове.

Вижте снимки >>

Любопитен факт е, че предшественик на този вид атракциони са менажериите, съществували още през Средновековието. Но първия зоопарк с научни и образователни цели се е казвал "Ménagerie du Jardin des Plantes" и е отворил врати през 1794 г. в Париж.

Сега, в личната си Инстаграм страница Антония сподели множество снимки от слънчевия ден, който тримата са прекарали заедно. На тях малкият Благовест, който се усмихва широко към обектива на фотоапарата, изглежда напълно запленен от обитателите на парка, но като че ли фаворит му е черната пантера. Именно пред нейната клетка момчето има най-много изображения, разкриващи широкия спектър от емоции, минаващи през лицето му.

Преди да се отправят към зоологическата градина, блондинката публикува и няколко кратки видео клипа, с които се похвали за новата способност, която е усвоил Бест, както го наричат родителите му. Детето, което в началото на тази година навърши една година, вече не просто ходи само, но също така вече не изпитва затруднение да си отваря вратите.

На кадрите се вижда как търсейки майка си, то се вдига на пръсти и протяга ръчичка към дръжката на вратата, която само след миг се разтваря.

"Честит 1 юни на нашето единствено, съвършено, красиво, прекрасно, гениално, уникално дете! Само на 1 година и 4 месеца, а не си спомняме живота преди да се появиш ти! Изведнъж изпълни живота ни със смисъл и съдържание! Обичаме те! Сега и двамата с баща ти разбрахме какво е да имаш дете, да си родител и как ти си всичко! Семейство е всичко! Завинаги ще сме до теб и ще те подкрепяме! Завинаги заедно!", гласи посланието на Петрова към публикацията ѝ.