Още през 50-те години на миналия век, когато Хю Хефнър издава първия брой на своето емблематично сп. "Playboy", добило във времето статута на библия сред мъжете по широкия свят, еротичните издания се превърнаха в основна цел на търсещите бърза популярност представителки на нежния пол, гледащи на тях като на трамплин, способен да ги изстреля директно на високия връх на славата, който иначе трудно биха изкачили по друг начин. Така, разголвайки плътта си пред фотографския обектив, редица жени лесно сбъднаха мечтите си, превръщайки се в разпознаваеми лица, чийто образ в даден момент можеше да бъде забелязан на всяка една от вестникарските будки, които някога, много преди появата на интернета, бяха един от основните източници на информация.

Рано или късно обаче много от дамите, склонили да се съблекат, за да придобият известност, съжалиха за взетото от тях решение, разбрали, че то всъщност трайно е опетнило името им, тъй като в съзнанието на останалите хора то завинаги ще остане свързано с непристойните им действия в миналото. За всеобща изненада, оказва се, че е съществувала възможност майката на Азис да изпадне в сходна ситуация, както изпълнителят наскоро сам разкри в социалните мрежи, само че тя не се е поддала на изкушението да украси страниците на подобно списание, без значение от внушителната сума, която е можела да спечели, ако се съгласи.

Вижте снимки >>

Преди ден певецът публикува няколко кадъра в своя личен Инстаграм профил, на които позира пред обектива заедно с жената, дала му живот. Само че не снимките привлякоха вниманието на неговите над двеста и седемдесет хиляди последователи в платформата, а посланието, което той написа към тях.

"Когато майка ти изглежда по този начин, не е учудващо, че е отказала шест цифрен хонорар да бъде корица на едно от най-известните мъжки списания в света. И поканата не идва от България.

Не е сензация и това, че е родила мен. Не е изненадващо, че цял живот е работила като роб, за да ме отгледа и направи това, което съм в момента. Интересното е, че е на 65 години, аз на 44 г. и ми звъни по телефона с въпроса: Васко, майко, ял ли си?", разкрива той в своята публикация, макар да не пояснява кога се е случило това, както и пред камерата на кое издание Гергина е получила предложение да застане, нито пък от коя държава е дошла въпросната оферта.

Снимка: Официален профил в Instagram

Не след дълго под постът му се появиха стотици коментари от негови почитатели, които не скриха своето одобрение от избора ѝ да отклони отправената ѝ покана. Много от тях отправиха към майка му комплименти за външния ѝ вид, споделяйки, че тя е толкова младолика, че спокойно може да мине за негова сестра.

Любопитен факт е, че тя ражда сина си на 7 март 1978 година в женския затвор на град Сливен, където е попаднала заради собствения си баща, който се опитва да ги раздели с нейния любим Траян, от когото е забременяла, тъй като не го одобрявал. Озовавайки се там, тя дори не знаела, че очаква дете, понеже имала цветна бременност. Когато разбира за това, Гергина иска да премахне плода, защото не се чувства готова за важната роля, в която ще ѝ се наложи да влезе след неговата поява. Ето защо подготвя всичко около аборта, като документите за него дори били изготвени предварително. Само че лекарите установяват, че е прекалено късно да се подложи на процедурата, затова отказват да я извършат. Така след няколко месеца бъдещата попфолк звезда проплаква за пръв път.

Снимка: Официален профил в Instagram

В самото начало Азис не е записан като Васил, а като Станислав. Майка му искала да го кръсти на двете му баби - Станка и Славка, само че тогава Траян се намесил, настоявайки наследника му да носи името на неговия баща, както всъщност и става. По онова време той бил в София, но разбирайки, че има син, веднага хванал влака за града под Сините камъни.

По-късно в популярна кампания Азис споделя, че майка му го е обличала с дарения от БЧК.

"Хранили сме се с продукти с изтекъл срок на годност, които супермаркетите изхвърлят и сме били гонени заради това", казва той.

От малък обаче той знаел, че някой ден ще стане прочут, въпреки че Гергина силно се съмнявала в това.

"Един ден ще стана звезда, обещавам ти! И като стана звезда, ще те направя, майко, много богата! Ще ти купя най-хубавите дрехи, коприни, пръстени, кадифе, огърлици, всичко ще ти купя, майко! Ти си моята кралица", казвало ѝ момчето.