Преди около седмица красивата синоптичка Никол Станкулова отправи предизвикателство към всички дами  да качат своя снимка без грим в Инстаграм.

Тогава тя написа в своя профил в социалната мрежа:

"Понеделнишко предизвикателство!

Днес имам молба към всяка от вас - нека до края на седмицата качим своя снимка БЕЗ грим,филтър и прическа! Нека покажем,че всяка има малки недостатъци, които ни правят чаровни и различни! Предизвикайте приятел и НЕ ГУБЕТЕ ИДЕНТИЧНОСТТА СИ!"

Първата дама, която прие предизвикателството, бе друга красива синоптичка от Нова ТВ - Гери Малкоданска, която подчерта в своя пост към снимките си, че често ходи в този вид и за нея няма никакво значение дали носи грим, или не.

Няколко дни по-късно предизвикателството прие и Светлана Гущерова, публикувайки своя снимка без грим.

Останалото, както казват е история, тъй като редица известни български дами качиха свои кадри или видеа в социалната мрежа, на които лицата им са изцяло лишени от грима като средство за разкрасяване.

Вижте снимките >>

Предизвикателството приеха Деси Цонева, Маги Сидерова, Лора Каражова, Луиза Григорова-Макариев, Златка Димитрова, Биляна Йотовска.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Включвам се в предизвикателството на Никол Станкулова с голямо удоволствие! В ежедневието си не нося грим, все по-често съм и с естествената си къдрава коса. За мен няма нищо по-хубаво от чистата кожа и лъчезарна усмивка! Бъдете естествени, призовавам Ви и аз - качете снимка или видео без грим, фотошоп или филтър! Нека се разпознаваме на улицата ... все пак! Инстаграм е пълен с фалш, филтри, фотошоп и измислени герой. #качиснимкабезгрим #качиснимкабезфилтър #nophotoshop #beyourself P.S.: А какво ще кажете за включването на @mitk0_dimitr0v хахх

Публикация, споделена от Biliana Yotovska ®️ (@bilianayotovska_new) на

"Призовавам младите момичета да не се впечатляват от това налагане на изкуственото и да бъдат себе си такива, каквото са! Красотата е в очите, в мислите, в усмивката и ви гарантирам, че сте най-прелестни точно такива, каквито сте! Разбира се има партита, събития и специални случаи, където малко грим не е излишен, но в ежедневието - бъдете себе си и се обичайте", гласи част от поста на прекрасната Луиза Григорова.

А Маги Сидерова е написала:

"Красотата е относително понятие, но аз се научих да се харесвам и обичам с всичките си недостатъци. Има ли идеални хора?!..НЕ!

Благодаря ти за това предизвикателство!"

В Инстаграм вече съществува #качиснимкабезгрим, където много известни жени, както и момичета, които не са известни, публикуват свои снимки без грим.