Днешният празник - 8 март, е ден, в който почитаме дамите, но за повечето хора у нас това си остава денят на мама. Всички си спомняме онези картички, които правехме за майките си на 8 март, когато ни снимаха с най-дивата ни прическа в детската градина, а под снимката слагаха надписа "Честит 8 март, мамо!".

Вероятно затова на днешния ден някои известни български дами решиха да наблегнат точно на ролята си на майки в живота и публикуваха трогателни послания по повод празника.

Актрисата Радина Думанян публикува снимка с малките крачета на дъщеричката си, която се роди през декември миналата година и сподели:

"За първа година не се усмихвам смутено, когато ме поздравят. За първи път празнувам с усещането, че съм точно на мястото си в този ден. Поздравявам за празника всички майки, всички жени, които предстоят да станат майки..."

Мис България 2013 г. Нанси Карабойчева също наблегна на факта, че за първи път отбелязва празника като майка. Преди седмица стана ясно, че красавицата и съпругът ѝ вече очакват второ дете, само няколко месеца след момента, в който станаха родители за първи път. Техният син Матей се роди преди седем месеца.

"Първият ми 8-ми март като майка..." написа Нанси в социалната мрежа, публикувайки снимка със сина си.

Актрисата Радина Кърджилова, на която ѝ предстои да стане майка за втори път, публикува своя снимка, на която синът ѝ Христо ѝ поднася цвете. Преди дни стана ясно, че Кърджилова, която е половинка в живота на актьора Деян Донков, се е разболяла от Covid-19 и за нея това е наистина труден момент, имайки предвид, че раждането на второто им момче предстои съвсем скоро.

Александра Петканова също сподели кадри със сина си Габриел, на които момченцето гримира майка си по случай празника.

Телевизионната водеща и писателка Венета Райкова публикува снимка, която показва как синът ѝ Патрик я е изненадал за 8 март. Райкова е много горда, че е отгледала истински джентълмен в негово лице.

С трогателно послание по случай 8 март се включи и Ники Кънчев, който честити празника и на всички бащи на момичета, какъвто е и той самият.

"Честито и на всички бащи като мен. Бащи на момичета.

Това определено е най-якото нещо на света.

По-готино е дори от това да си тв водещ!", написа Кънчев до снимката, на която държи букет с красиви лалета.