HREEZ, единственият български DJ в лейбъла на Dimitri Vegas & Like Mike днес прави световна премиера на песента си "Be The One". Тя излиза за лейбъла на резидент диджеите на фестивала "Tomorrowland Smash Deep", част от главния лейбъл "Smash The House".

Това е изключително постижение за 26-годишния Християн Георгиев, познат с артистичния си псевдоним HREEZ. Dimitri Vegas & Like Mike са печелили два пъти класацията на DJ MAG и са в топ 10 на най-добрите диджеи за последните 8 години. "Be The One" ще прозвучи на 16 юли и по тяхното радио.

Успехът на младия DJ от Стара Загора е закономерен, след като през 2016 г. той е открит за международната сцена от холандския DJ и продуцент Don Diablo, който го представя в седмичното си "Hexagon Radio Show." Оттогава Don Diablo редовно върти тракове на HREEZ и включва някои от тях в седмичната си селекция. Той пуска композицията "Forever"" на Tomorrowland, EDC China, EDC Orlando/USA, Untold Festival Romaniа и на много други престижни фестивали. Тя е съвместна композиция на HREEZ и френското супер дуо "Lumberjack", издадена от лейбъла на Don Diablo Hexagon.

В последните години композициите му бяха забелязани от Nicky Romero, KO:YO, Sander Van Doorn, Zonderling, Lucas & Steve, Mike Williams, Thomas Gold, Blasterjaxx и др.

HREEZ работи основни в стила фючър хаус, но в "Be The One" има включени елементи на тек хаус, дийп, прогресив и мейнстрийм хаус.

Снимка: MM Artist Agency

Песента излиза в подходящо време, в разгара на сезона на отпуските, и има клубна, лятна, денс атмосфера. Вокалът е семплиран и нарязан така, че да предизвика интереса на слушателите и да ги накара освен да танцуват, но и да си припяват.

Като част от MM Artist Agency, HREEZ отговори на няколко въпроса специално за телевизия ММ, разказвайки малко повече както за себе си, така и за своя проект.

Ти ли си единственият българин, част от артистите на лейбъла "Smash Deep"?

Да, засега съм първият българин, който е подписал с тях.

Разкажи ни как се случи това да се свържеш с толкова популярни артисти?

След като "Spinnin", "Hexagon", "Revealed Recordings" издадох някои от моите песни, мнозина от A&R-те (скаути) на други музикални компании се свързаха с мен, искайки ексклузивни демота. Така се стана и в този случай, пратих демото на "Smash The House" и след два дена се свързаха с мен обратно с предложение за релийз.

Снимка: MM Artist Agency

Как протече работата ти около сингъла и защо реши да включиш вокали към трака?

Исках да направя нещо по-различно от фючър хауса, с който се занимавам обикновено. Исках песен, в която да има дийп, тек и прогресив хаус елементи, но в същото време и да има и комерсиално звучене, където влезе и ролята на вокала.

Кои са музикантите, които през годините са оказали влияние върху теб?

Обичам музиката на 90-те. Признавам си, че първият диск, който си купих беше на "Backstreet boys". След това много слушах "Daft Punk", "Fat Boys Slim", Armand Van Helden, Eric Prydz, Don Diablo, "Swedish House Mafia".

Желаем успех на HREEZ! А ние ще се събуждаме с "Be The One" през лято 2021 г. за тонус и добро настроение.

Можете да последвате Християн и в социалните мрежи: Инстаграм, Фейсбук и Soundcloud.