Д-р Матю Ноулс, бащата на Бионсе, е основен лектор в първото издание на музикалната конференция SoAlive. Събитието ще се състои от 19 до 21 октомври в София, съобщават организаторите.

По думите им първото посещение на Ноулс не само в България, но и на Балканския полуостров, е зелена светлина за нарастващия потенциал и значимост на географския регион в световната музикална карта.

Д-р Матю Ноулс е двигателят на невероятния успех на една от най-продаваните женски групи в света за всички времена - "Destiny's Child", допълват от екипа на SoAlive. Той е автор, университетски преподавател, лектор, общественик, предприемач, музикален магнат. Основател е на реномирания музикален и филмов конгломерат с продажби, надхвърлящи 450 милиона копия - Music World Entertainment. Визионерският му подход допринася за развитието на звездната музикална кариера на двете му дъщери - Бионсе и Соланж. Д-р Ноулс е носител на редица награди за постиженията си в бизнеса и музикалната индустрия, включително има своето почетно място в престижната "Зала на славата на R&B музиката".

Снимка: организатори/БТА

"Участието на д-р Ноулс е не само потвърждение за качествената работата, която вършим в музикалната индустрия в България, но и доказателство за нарастващия потенциал на музикалния бизнес на Балканите като цяло", коментира Рут Колева, организатор на музикалната конференция SoAlive.

В събитието ще вземат участие десетки световни и български експерти от различни сегменти на музикалната индустрия. Програмата на SoAlive Music Conference ще бъде разделена в три основни направления - конферентна част, концертна програма и филмови прожекции. Основните локации, на които ще се провеждат събитията, са зала 2 на НДК, Sofia Live Club, Mixtape 5 и открити части около НДК.

Снимка: Getty Images