Матю Розенгарт, адвокат на Бритни Спиърс, ще настоява пред съда за разследване, след като бивш член на екипа ѝ по сигурността разкрива факти за евентуално престъпление от страна на баща ѝ Джейми. Двете страни ще се срещнат в храма на Темида утре.

Розенграт казва, че няма друг избор - доказателствата са сериозни и са базират на публикация на в. "New York Times" за документалния филм "Controlling Britney Spears".

Продуцентите използват разказа на бодигарда, който твърди, че Джейми е наел компания, която да следи всяко движение на поп звездата. Той заявява, че детективите са поставили подслушвателни устройства в спалнята на Бритни и записвали нейните разговори. Въпросният охранител казва още, че хора от екипа на певицата четели всяко нейно съобщение и понякога използвали това срещу нея.

Адвокатът на поп звездата смята, че обвиненията във филма налагат сериозно разследване.

"Спиърс никога не е бил годен да се грижи за дъщеря си, по доста причини. От липсата на финансова проницателност, до фалита му, алкохолизма, до травмата, която е причинил на дъщеря си и прочее", казва юристът.