Броени дни преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, бащата на актрисата обяви, че няма да присъства на голямото събитиe, съобщава БНТ.

Вижте 22 снимки >>

Причината е разкритие на таблоиди в Съединените щати, че той е нагласил привидно папарашки снимки, на които усилено се готви за сватбата на дъщеря си.

На част от тях Томас Маркъл разглежда годежната фотосесия, на други - чете енциклопедия за Великобритания. След разкритието, той е решил да не излага дъщеря си и кралското семейство и да не пътува за Лондон.

Принц Хари и Меган Маркъл помолиха за разбиране и уважение, след като баща й отказа да участва в сватбената церемония, съобщиха световните информационни агенции.

Безпрецедентно изявление на двореца Кенсингтън за "тази трудна ситуация" не потвърди новината, която беше разпространена от сайта TMZ.

"Това е много личен момент за г-ца Маркъл в дните преди сватбата - зави дворецът. Тя и принц Хари отново молят за разбиране и уважение към г-н Маркъл в тази трудна ситуация".

Според сайта Ти Ем Зет, Томас Маркъл се раздразнил от обществената реакция, когато поканил фотографи да го снимат как се готви за сватбата срещу повече от 100 000 щатски долара. Той заявил, че не иска повече да излага дъщеря си.

Томас Маркъл трябваше да отведе Меган Маркъл до олтара, а преди това да се срещне с кралицата, съпруга й и други членове на кралското семейство.

Меган Маркъл е много разстроена от отказа на баща си да участва в сватбата. Тя разбира притесненията му и е загрижена за него, пише в. "Дейли мейл".

"Тя не иска това. Очевидно иска татко ѝ да е с нея. . . Явно той е под огромен натиск. Те наистина са загрижени за него. Той е горд мъж, който иска да бъде баща, а не да се грижат за него, но е доста трудно."

Томас Маркъл каза, че е искал да "поправи" имиджа си, но вместо това е излязъл "глупав и смешен". Затова няма да пътува до Великобритания, за да спести на дъщеря си допълнителни притеснения.

Томас Маркъл каза пред TMZ, че миналата седмица е претърпял инфаркт, но не се е задържал в болница, за да може да отиде на сватбата. Официално потвърждение за това обаче няма.

Полусестрата на Меган Маркъл - Саманта, миналата седмица каза, че снимките на баща ѝ са нейна идея.

Меган Маркъл не поддържа връзка с доведените си сестра и брат и не ги е поканила на сватбата.