Бащата на Меган Маркъл ще отиде на сватбата на дъщеря си в събота, когато ще се венчае с принц Хари, ако лекарите му позволят пътуването до Лондон, съобщи БТА.

Вижте 15 снимки на Меган и Хари >>

Агенцията цитира изявление на бащата на американската актриса пред сайта TMZ. Томас Маркъл обяснил, че е трябвало отново да бъде хоспитализиран, тъй като получил силни болки в гръдната област. Лекарите го били предупредили, че сърцето му е сериозно увредено след инфаркта, прекаран преди седмица.

"Противна ми е мисълта, че мога да пропусна едно от най-важните събития в историята и да не заведа дъщеря си пред олтара", заявил Томас Маркъл.

По последна информация бащата на Меган ще бъде подложен на операция, при която ще му бъдат имплантирани стентове на сърцето. При това положение присъствието му сватбата в събота остава крайно проблематично. Стентирането се прилага при исхемична болест на сърцето. Операцията е планирана за сряда сутринта. Все още не е ясно дали г-н Маркъл ще успее да придружи дъщеря си. По оценка на сайта TMZ той няма да присъства на венчавката в Лондон.

Според първоналчната информация Маркъл се отказал от пътуването, за да не вреди на имиджа на дъщеря си. Това обаче не потвърдено от двореца Кенсингтън. От кралската резиденсция призоваха за разбиране в този труден за Меган момент.