В началото на април т.г. бездомен мъж е проникнал в дома на рапъра Еминем, намиращ се в Детройт, възнамерявайки да го убие, съобщава USA Today. Макар инцидентът да се е случил преди месеци, но за него стана известно едва преди няколко дни, благодарение предварителното изслушване по съдебното дело срещу натрапника Матю Хюз.

Призован бе полицейски служител, който преразказа показанията на Еминем от злочестата сутрин. Той обясни, че изпълнителят се събудил преди изгрев слънце на 5 април, усещайки чуждо присъствие в стаята. Отваряйки очи, видял над себе си надвесена мъжка фигура, която, заради стелещата се в помещението тъмнина, първоначално помислил за племенника си. По-късно обаче установил, че греши.

"Когато го попитал какво прави в дома му, непознатият отговорил, че е там, за да го убие", каза от свидетелската скамейка полицай Адам Хаксток.

Служителят на реда обясни още, че разполага със записи от охранителните камери на затворения комплекс, в който живее музикантът, показващи как бездомникът дълго време се навърта около къщата му, преди да чупи един от прозорците ѝ с тухла и да проникне в нея.

Адам обясни, че Еминем е накарал Хюз да напусне жилището му, съпровождайки го лично до входната врата, но не уточни как точно го е сторил. Пристигайки на мястото, полицията заварила пазачите на комплекса да се борят с нашественика, който веднага бил арестуван.

По най-голяма вероятност Матю го чакат 20 годни затвор по обвинения за проникване с взлом и умишлено унищожаване на имущество. Адвокатът на подсъдимия се опита да намали паричната гаранция за освобождаването му, която се равнява на 50 хил. щатски долара, но съдията отхвърли искането, заявявайки, че известността на жертвата не е определяща за решението му.