Бил Гейтс официално е дядо, след като дъщеря му Дженифър съобщи за раждането на първото си дете. 26-годишната Дженифър Гейтс обяви за бременността си през ноември. Баща на детето е египетският състезател по конен спорт Найел Насар.

"Изпращам любов от нашето здраво малко семейство", написа тя в публикация в Instagram, на която двойката държи новороденото си бебе.

На свой ред Бил Гейтс написа: "Поздравления за Джен и Найел. Толкова съм горд."

Мелинда Френч Гейтс, неговата бивша съпруга и майка на Дженифър, коментира поста на Дженифър: "Добре дошли на света. Сърцето ми бие лудо".

По-малката сестра на Дженифър, 20-годишната Фийби Гейтс, коментира с три червени сърца.

Дженифър Гейтс, запалена състезателка по конен спорт, и Насар се ожениха през октомври 2021 г., а през ноември 2022 г. те обявиха, че очакват първото си дете.

Бил Гейтс заяви, че новината, че ще стане баба и дядо, е променила възгледите му за живота и за филантропията му чрез фондацията "Бил и Мелинда Гейтс".

Снимка: Официален профил в Instagram

"Наскоро започнах да гледам на света по различен начин - когато по-голямата ми дъщеря ми съобщи невероятната новина, че догодина ще стана дядо", каза той в публикация в блога си в през декември. "Самото изписване на тази фраза: "Догодина ще стана дядо", ме кара да се развълнувам. И тази мисъл дава ново измерение на работата ми. Когато мисля за света, в който ще се роди моето внуче, съм по-вдъхновен от всякога да помогна на децата и внуците на всички да имат шанс да оцелеят и да се развиват", смята Гейтс.