След дълго очакване петкратната носителка на „Грами“ Били Айлиш разкри музикалното видео към песента "No Time To Die," която е водещата тема към 25-ия филм за британския шпионин Джеймс Бонд - "Смъртта може да почака".

Лентата тръгва в кината у нас на 20-ти ноември 2020 г. Седмица по-рано, на 13-ти ноември, излиза саундтракът "No Time To Die" с музика на легендарния композитор Ханс Цимер.

Продуцентите на филма Майкъл Уилсън и Барбра Броколи разказват:

"Ханси екипът му сътвориха необикновена и емоционална музика за "Смъртта може да почака". За нас бе привилегия да работим с такъв легендарен композитор за един от най-добрите саундтраци на Бонд. Били и FINNEAS създадоха мощен и докосващ саундтрак към 25-ия филм."

Снимка: Matty Vogel / Animato Music / Universal Music Group

За музиката Цимер работи заедно с Джони Мар, който изпълнява и китарните линии в някои от мелодиите в парчето. Албумът включва и произведения на композитора и продуцент на филмова музика Стив Мазаро. Джони Мар, който след основаването на "The Smiths" се наслаждава на блестяща световна кариера като студиен музикант и солов артист, дълги години работи в успешно партньорство с Цимер. Мазаро влиза в екип с композитора и за саундтрака към хитовия игрален филм на "Дисни" от 2019 г. - "Цар Лъв", и наскоро създаде музиката към "The Rhythm Section" с Блей Лайвли и Джъд Лоу.

Режисьорът на "Смъртта може да почака", Кари Фукунага, споделя:

"Много съм развълнуван, че именно Ханс създаде саундтрака. Музиката на агент 007 винаги е била емблематична и станах свидител на това, как Ханс добави част от своята гениалнот към наследството на Бонд."

Снимка: Animato Music / Universal Music Group

Звукозаписната компания "Decca" ще издаде и колекцията "Bond 25" в чест на премиерата на новата 25-а продукция. Албумът ще включва нови аранжименти на 25 от най-легендарните теми на Бонд с близо 60-годишна история, сред които "From Russia With Love", "Diamonds Are Forever", "Live And Let Die", "GoldenEye" и "Die Another Day" във версия, записана от "Royal Philharmonic Orchestra" в "Abbey Road Studios".

"Смъртта може да почака" е продукция на "EON Productions", "Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM)" и "Universal Pictures International", а у нас филмът се разпространява от "Форум Филм България". Режисьор на лентата е Кари Фукунага, а в главната роля отново ще гледаме супер звездата Даниел Крейг в 5-тото му преобразяване като Джеймс Бонд.