Колумбийката София Вергара, станала известна с ролята си в телевизионния сериал "Модерно семейство", оглави класацията на сп."Форбс" на най-високоплатените актриси, съобщи сайтът на изданието.

Четиридесет и осем годишната Вергара е спечелила 43 милиона долара. За снимките на един епизод от "Модерно семейство" тя е получавала по 500 хиляди долара. Освен това актрисата е прибавила към сметките си и по 10 милиона долара за всеки сезон на шоуто "Америка търси талант" в качеството й на участник в журито.

На второ място в класацията фигурира американската актриса Анджелина Джоли с приходи от 35,5 милиона долара. Най-голяма част от тях тя е спечелила с главната си роля във филма на "Марвел" "Вечните", който ще излезе на екран през 2021.

На трета позиция е поставена израелската актриса Гал Гадот с доход от 31,5 милиона долара. За участието си във филма на "Нетфликс" "Червената бюлетина" тя получи 20 милиона долара. В класацията също попаднаха Мелиса Маккарти /25 млн/, Мерил Стрийп /24/, Емили Блънт /22.5/,Никол Кидман /22/ Елън Помпео /19/, Елизабет Мос / 16/ и Вайола Дейвис /15,5/

Общо, участниците в класацията са придобили доходи от 254 милиона долара, което е с 20 процента по-малко, в сравнение с миналата година.