Още от зората на времето женската красота винаги е била обект на всеобщо възхищение, предизвикващо силни вълнения сред хората. В хода на историята мнозина са се е опитали да увековечат хубостта и обаянието на представителките на нежния пол, а някои от техните творби днес са сочени за едни от най-големите шедьоври в изобразителното изкуство.

Едно такова платно, с което всички са добре запознати, е "Раждането на Венера", сътворено от големия италиански художник Сандро Ботичели, което днес е изложено в галерия "Уфици", Флоренция.

Вижте кадъра >>

Картината, рисувана с темперни бои за Лоренцо ди Пиерфранческо Медичи, владеещ вила Кастело през 1486 г., представя мита за раждането на богинята на пролетта, красотата и любовта, която според легендите се е появила на този свят от морска пяна. Именно в нейния образ се превъплъщава прекрасната Диляна Попова, считана за една от най-привлекателните дами у нас.

Преди няколко часа магнетичната брюнетка сподели в личния си Инстаграм профил изображение от последната си фотосесия, която е дели на Коко Кръстев, пресъздаващо прочутото произведение. За разлика от живописта, показваща Венера чисто гола, носеща се към брега върху отворена раковина, на изображението звездата от "Останалото е пепел" позира пред обектива в асиметрична къса бяла рокля с една презрамка.

Дрехата разкрива на последователите ѝ нейната съблазнителна фигура, като акцентът пада върху стройните ѝ крака. На снимката кестенявата ѝ коса, стигаща до средата на бедрото, е удължена с помощта на екстеншъни, а визията ѝ се допълва от обеци с различна дължина. За да изглежда така, сякаш Диляна е част от платното, тя стои пред бяла стена, върху която се прожектира нарисуваното от Ботичели.

"Ти не си истинска! Няма друга като теб!", "Божествено красива", "Цялата красота и нежност е събрана в теб. Ти си олицетворение на съвършенството" и "Изящество" са само част от комплиментите, с които почитателите ѝ обсипаха Попова в коментарите под поста ѝ.