Ел Макферсън е една от дамите, които доказват, че не остаряват. Моделът, който наричаха "Тялото" през 80-те, и сега без колебания продължава гордо да носи това прозвище и сякаш по нищо не личи, че скоро ще "закачи банския на стената".

Напротив! Макферсън е на 56 години, но изглежда невероятно върху корицата на августовския брой на списание Red.

Вижте снимки >>

В интервю за изданието манекенката споделя интересни факти за живота си, любовта, начина, по който поддържа форма и защо не се притеснява от остаряването. Майката на две деца казва:

"Нямам никакви притеснения около остаряването. Вече не усещам напрежение от това, че трябва да изглеждам по определен начин."

А и защо би трябвало да усеща напрежение, след като е в блестяща форма.

Преди време Ел сподели, че вече не се занимава толкова аеробика, колкото с йога. Освен това следва растителна диета.

Това, съчетано с нейната информираност по въпросите на храненето, ѝ помага да остане на върха на разрастващия се бизнес и да постигне успех и далеч от фотообектива.

Преди година горещата манекенка с австралийски произход, посветила 37 години от живота си на моделството, разкри тайните на изваяното си тяло и трите си най-добри рецепти, които ѝ помагат да поддържа тази изящна физика.

Когато си е вкъщи, тя предпочита да се наслаждава на суровите храни, като използва дехидрататор, за да може да сглоби ястието. За закуска тя прави сурово кокосово кисело мляко с кокос и лимон, накиснати със семена от чия или домашно бадемово мляко. За гарнитура брюнетката избира кардамон, джинджифил и канела - всички те са известни със свойството си да намаляват възпаленията в тялото.

Макферсън има две деца - Арпад Флин и Аурелиус Андреа Бюсон от връзката си с финансиста и мултимилионер Арпад Бюсон. От 2013 г. до 2017 г. е омъжена за милиардера Джефри Софър.

Макферсън може да се похвали и с няколко роли в киното: в "Огледалото е с две лица", "Батман и Робин", "Острието". Появява се и в сериала "Приятели" като секси съквартирантката на Джоуи.

На 29 март тази година Елинор Нанси Гоу, както е истинското ѝ име, навърши 56 години.