Братът на Кейт Мидълтън - Джеймс, сподели, че й е изключително благодарен, че използва популярността си, за да повдига въпроса около психическите разстройства. Именно дългогодишната работа на херцогинята и съпруга ѝ принц Уилям по този въпрос, са му дали кураж и на самия него публично да сподели за депресията, през която е преминал и перипетиите, с които се е сблъскал през този период.

"Фантастично е, че те са в позицията да говорят открито за трудностите, през които минават. Защото всички знаем, че това е сериозно предизвикателство пред всеки човек", споделя Джеймс. "Спомням си, че преди години беше невъзможно да се изправя и открито да споделя за това, че се чувствам депресиран. Но, благодарение на работата, която те вършат, добих увереността да проговоря и аз."

"Всички сме минавали през различни трудности, затова е и моя отговорност да говоря открито по въпроса, защото това е част от моя път, по който съм преминал, за да бъда това, което съм днес", споделя Джеймс.

През 2019 г. той за първи път публично разказа за депресията си, като използва момента, за да благодари на сестрите си Кейт и Пипа, че са били до него през цялото време и дори са присъствали на част от терапевтичните му часове.

Снимка: Getty Images