Бритни Спиърс загуби съдебния процес, с който искаше да се освободи от контрола на баща си върху делата ѝ.

Джейми Спиърс е попечител на дъщеря си от 12 години заради притеснения за психичното ѝ здраве.

Адвокат на звездата обаче каза, че тя се бои от него и няма да възобнови музикалната си кариера, докато той я контролира.

Вижте снимки на Бритни >>

Съдията заяви, че ще разгледа бъдещи петиции за неговото отстраняване, а адвокатът на Бритни планира да подаде такава.

Адвокатът на Джеймс Спиърс защити клиента си, като каза, че той се представя отлично в ролята на попечител на дъщеря си и от задлъжняла сега тя има активи над 60 милиона долара. Според него, ако друг поеме надзора на делата ѝ, прекъсването ще ѝ навреди.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от BROSS NEWS (@brossnews) на

Съдията обаче постанови да има съпопечител - тръста "Бесъмър", както беше поискала Бритни.

Повечето адвокати и родителите на блондинката се включиха в изслушването по видеоконферентна връзка. Самата певица не участва в заседанието.

Попечителството над изпълнителката на "Criminal" беше въведено през 2008 г. заради психичното ѝ заболяване. Звездата, която е на 38 години, остана под този контрол по-дълго от очакваното, предава БТА.

Адвокатът на Бритни каза пред съда, че родителят ѝ дори не я уведомява за действията си, а тя заслужава това.

Причината баща и дъщеря да не общуват е именно нейният адвокат, който им пречи, заяви защитникът на Джеймс Спиърс.

Бритни Спиърс е признавала, че в началото попечителството е било необходимо и е спасило кариерата ѝ. От август обаче тя поиска по-голяма прозрачност в съдебните мерки и настоя да има глас в това кой да я контролира.

Нейни фенове се обединиха в кампанията #FreeBritney (#Освободете Бритни). Някои от тях протестираха пред съда в Лос Анджелис.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Попечителството на Джеймс Спиърс засяга не само бизнес делата на дъщеря му, но и решения за живота ѝ. Той временно отстъпи тази роля миналата година по здравословни причини и Бритни поиска заместникът му Джоди Монтгомъри да остане постоянно в тази роля. В подадените документи в съда тя заявява, че той няма намерение да работи с назначения тръст. Бритни изтъква и че той не я е уведомил за напускането на нейния бизнес мениджър и за назначаването на нов.

Повечето от процедурите по попечителството на Бритни Сипърс са при закрити врата и сегашната е рядка възможност да се надникне в семейните дела. Майката на Бритни Спиърс - Лин, която е разведена с баща ѝ, нарече отношенията му с наследницата им "отровни" и заяви, че не трябва да се налага на Бритни да се подчинява на неразумните искания на баща си.