Певецът Бруно Марс е големият победител на наградите "Soul Train", отдаващи почит към постиженията на афроамерикански изпълнители.

Предварително записаната в емблематичния театър "Аполо" в Харлем церемония с водещи Тиша Кембъл и Тичина Арнолд беше излъчена в неделя от телевизия BET (Black Entertainment Television).

Вижте снимки >>

Изпълнителят на "Marry you" спечели три награди за съвместното си парче "Leave the Door Open" с Андерсън Паак, с когото сформираха дуото "Silk Sonic". Композицията получи призовете в категориите за песен на годината и албум на годината, а авторите й бяха отличени с наградата за текстописци "Ашфорд и Симпсън".

Певицата и авторка на песни Джазмин Съливан спечели две отличия - за албум на годината за "Heaux Tales" и за най-добра R&B/соул изпълнителка, предава БТА. В съответната категория при мъжете беше отличен Гивион.

Снимка: Getty Images

Певицата Нормани получи приза за най-добро сътрудничество за парчето "Wild Side", записано съвместно с рапърката Карди Би.

Нормани

Снимка: Getty Images

Ашанти беше почетена като Дама на соул музиката, а певецът и автор на песни Максуел беше удостоен с наградата "Жива легенда". 

Ашанти

Снимка: Getty Images