Създателите на тоталния хит на миналото лято - "Sagapao", се събират отново, този път за дует. Царствената обстановка, която артистите показаха в социалните си мрежи загатна холивудския сюжет на "Apology". Музиката на песента е дело на хитмейкъра Искрен Тончев-Искрата, а текста двамата с Дара Екимова написват заедно. Идеята за визуалната реализация на "Apology" е на талантливия режисьор Бойко Щонов, работил със звезди като Михаела Филева, Графа, Рут Колева. Зад камерата застава операторът Калоян Игнатов. Екипът отказва да издаде локацията, на която е сниман клипът. Това се оказва най-строго пазената тайна, за която всеки от участниците е подписал декларация за конфиденциалност.

Видеото трябва да се гледа като модерен прочит на естетиката от филмите на италианския режисьор Паоло Сорентино, дал на публиката "La Grande Bellezza", култовия сериал "Младият Папа" и продължението му "Новият Папа" в съчетание с автентичността и пищността на "Великият Гетсби".

Специално за снимките пристига шикозният ретро автомобил Pontiac Firebird, модел 1970-а година. Любопитното е, че мощното возило идва в България през 2015-а година. Реставрацията му отнема 4 години, а под капака му се крият 300 конски сили.

"Автомобилът предизвика истинска сензация. Всички искаха да се снимат с него" - разкриват изпълнителите и допълват - "Снимачната площадка беше толкова голяма, че се наложи да включим локациите на смартчасовниците си, за да се открием. Точно както в самата "Apology" двама млади се гонят, за да преоткрият любовта."

"Понякога най-трудната дума в отношенията между двама души е "извинявай". Създадохме тази песен, за да покажем, че в любовта няма нужда от извинения. Страстта и обичта са достатъчни, за да намерят влюбените път един към друг, въпреки болките и огорченията" - споделят още Дара и Искрата.

"Apology" вече е в YouTube канала на Дара Екимова. Проектът е осъществен благодарение на Garmin България.

Песента "Apology" Дара Екимова и Искрен Тончев-Искрата записват в началото на юни. Финалната реализация на проекта осъществяват месец по-късно, заради епидемиологичната обстановка, изпитите за завършване на 11-и клас и шофьорските курсове, които Дара полага в рамките на 20 дни. В края на юни талантливата певица навърши пълнолетие, но множеството ангажименти ѝ попречиха да отпразнува осемнадесетия си рожден ден с шумно парти.