С напредване на годините сякаш все по-малко хора се притесняват от петък 13-и. Вярно е, че навремето тази дата е всявала толкова голямо притеснение у човечеството, че страхът от нея дори се е сдобил със собствено название - paraskevi dekatria phobia, но с хода на времето модерният човек като че ли все по-малко вярва в суеверията, отслабвайки тяхната сила. Особено сега, когато е настоящето му поднася далеч по-сериозни проблеми от поверията.

И все пак, понякога е съвсем възможно случайността да играе в полза на "фаталния ден", осигурявайки доза лош късмет на някого. Така например отминалия петък се оказа злочест за дъщерята на тв водеща Гала, която точно тогава разбира, че се е заразила с новия коронавирус.

Вижте кадъра >>

Мари Будева обяви новината по провокативен начин в своята лична Инстаграм страница, където, информирайки своите последователи за здравословното си състояние, качи своя гола снимка от банята. На кадъра брюнетката, която е обгърнала гърдите си с ръце, позира в гръб до една от стените на помещението с обърната към фотографския обектив глава. Мократа ѝ коса се спуска свободно по гърба, а по кожата ѝ проблясват капчици вода.

"Covid, но го направи секси", гласи посланието към изображението, събрало повече от 5 хиляди харесвания.

В коментарите под поста ѝ се включиха множество от потребителите на социалната мрежа, пожелавайки ѝ скорошно оздравяване.

Положителният тест на Мари идва едва 2 дни след отрицателния резултат на майка ѝ, която 2 седмици по-рано разкри, че страда от заболяването и напусна студиото на предаването "На кафе", но продължи да работи от своя дом. Не след дълго и любимият ѝ Стефан прихвана вируса. Сега обаче и двамата са добре.

Нещо повече, часове, след като наследницата на телевизионерката призна, че се е разболяла, Стефан, публикува в акаунта си снимка, на която с Гала държат бутилки шампанско, за да полеят пълното си възстановяване.

"Стандартно е да си стоим с очила вкъщи, както и всеки да се налива от отделна бутилка.

Нестандартно е да празнуваме оздравяване от грип, като че сме получили оная прословута вест, за презокеанския чичо и многомилионното му завещание. Ама, т"ва е - промениха ни се и гадостите, и радостите.

Сега, чакаме Мари да оздравее, щото тя пое щафетата; после - пак вадим бутилките. Даже бих казал (смело и дори еретично) - ще го отбележим в заведение. Аз и до 23:30 ч. мога да се обезобразя", написа той.