Преди почти две седмици Диана Димитрова, позната с работата си пред камера в сериалите "Откраднат живот" и "Лъжите в нас", направи признание, предизвикало сериозен трус в актьорските среди у нас, чийто отзвук продължава отчетливо да отеква извън тях и до днес. Тогава в личния ѝ Facebook профил се появи дълъг емоционален пост, разкриващ на почитателите ѝ в социалната мрежа, че преди пет години е станала жертва на физическо насилие, случило се на снимачната площадка на една от продукциите, в които по онова време е участвала. Освен това думите ѝ бяха придружени от четири изображения, показващи наранявания върху лицето и тялото ѝ, за които казва, че са ѝ нанесени от неин популярен колега, чиято самоличност обаче все още не иска да обяви публично. Въпреки отказа ѝ официално да посочи своя насилник, мнозина вече имат предположения за неговото име, тъй като брюнетката на няколко пъти го намекна.

Вижте снимки на Диана Димитрова >>

Съвсем очаквано, оттогава медиите в страната ни започнаха да вмъкват въпроси по темата във всеки свой последвал разговор с даден представител на родната индустрия, независимо от неговата основна тема. Както един от последните примери за това е скорошното интервю на Владимир Карамазов за радио "Фокус", в което водещата го журналистката обяви, че трябва да си хвърли оставката, ако не го попита за мнението му във връзка с разразилия се скандал, тъй като двамата с жертвата са играли заедно в медицинската драма, излъчвана на малкия екран в продължение на шест години. В отговор бившият водещ на екстремното предаване "Survivor" посъветва хората да не прибързват в заключенията си, вземайки отношение и страна по случая. Той допълни още, че публикациите, обикалящи виртуалното пространство, не могат да се приемат за чиста монета, както се изрази.

"Мисля, че когато разкритията започнат, хората ще научат много неща, които в момента това момиче спестява. Наистина не мога да разбера защо тя отива натам. Това е нещо непонятно за мен, понеже в цялата тази история тя също има вина, и то не малка. (...) Аз знам какво се случи в този конфликт и мога да кажа, че нещата изобщо не са такива, каквито тази актриса ги назовава", заяви той пред медията.

Снимка: Instagram

Диана Димитрова обаче не му остана длъжна и няколко дни по-късно се включи с остър коментар за казаното от него. Тя отново използва своя акаунт в платформата за комуникация, за да подчертае, че в периода, когато се е случил инцидентът, той все още не е участвал в продукцията и няма как лично да е запознат със станалото на и извън снимачната площадка.

"Слушах интервюто на Владимир Александров (бел.ред.: това бе фамилия на артиста, преди да я смени). Не го познавам в личен план. Имаме по три реплики, разменени извън сцените, които сме заснели. През 2017 година той не беше част от екипа на продукцията. Сигурно ми е следил телефона... или ми е светил, без аз да знам.

Чудя се дали ще му е толкова весело, когато истината лъсне. Когато, цялата истина лъсне в детайли.

От интервюто останах с впечатлението, че ТОЗИ актьор, започна да пелтечи и да се задавя в думите си, след като се спомена моето име. А на въпроса на журналиста "След 5 години?", оставям сами да прецените, какво означава възклицанието му - "А", и каква претенция за ерудираност носи. (По моя край овчарите подвикват на овцете по подобен начин)

П.С. Съжалявам, че се отказвате от актьорската професия, но мисля, че не е голяма загуба", написа тя.

Снимки: BulFoto

Междувременно Карамазов, който вече се изявява не само пред, но и зад обектив, добивайки популярност и като фотограф, даде ясно да се разбере, че е останал изключително разочарован от интервюто си. Той написа гневен пост във Facebook, с които опроверга твърдението, тръгнало след разговора му с радиото, че се е отказал от кариерата си. Нещо повече, звездата от "Дяволското гърло" обяви, че му предстоят нови проекти в театъра.

"Медиите са меко казано ужасни. С много малки изключения. Жадни за скандали и тяхното раздухване с цел трафик. Обикалят като чакали в социалните мрежи и душат за скандал. Ако няма, си го създават или вадят от контекста като скалъпват думи и изречения. По-гнусно нещо няма. Никой не се интересува от истината, тя винаги е по-проста и обикновена и това не им върши работа. Истината не прави трафик. Без жал за последствия. Пишат се скандални заглавия, всъщност това им е основното занимание. Станали са спецове по заглавията. Добре че има все пак някаква лична трибуна, от която да кажеш какво мислиш за тях. Утре отново ще си напълнят тъпите страници с "Владо Карамазов е бесен и се самоубива заради пресата"

Да кажа и повода за този пост. Вчера бях в едно радио - говорихме. После, може би, програма е свалила интервюто, защото е пълно с правописни грешки. И оттам се започна - Владо Карамазов се отказва от актьорската професията. Над 30 заглавия днес и то от уж големи медии. Ако се изслуша интервюто ще се види, че няма нищо такова. Започвам репетиции и ми предстоят други актьорски проекти. Но поне си запълних черния списък с медии, на които никога няма да дам интервю. Между другото, той стана доста дълъг. И за жалост скандалите около нас в момента са раздухвани точно от такива гадни сайтове и медии", ядосва се той.

Снимка: Скрийншот Facebook