Холивудският актьорът Долф Лундгрен разкри в откровено интервю, че от осем години води битка с рака и каза, че състоянието може да е причинено от предишната му употреба на стероиди.

Шведският актьор, който стана известен с превъплъщението си в Иван Драго в "Роки 4", за първи път говори за случващото се с него в предаването "В дълбочина с Греъм Бенсинджър".

Битката на Долф Лундгрен започва през 2015 г., когато лекарите за първи път откриват и отстраняват злокачествен тумор на бъбрека.

През следващите пет години нещата изглеждат наред. През 2020 г. обаче актьорът се връща в Швеция и след като получава киселинен рефлукс, си прави ядрено-магнитен резонанс. Оказва се, че в тази област има още няколко тумора.

Долф Лундгрен разказва, че по това време му откриват още шест тумора, един от които е станал твърде голям, за да бъде отстранен, така че му се налага да започне системна терапия. Още тумори са открити през есента на 2021 г., когато Лундгрен пристига в Лондон, за да снима продълженията на "Аквамен" и "Непобедимите".

Нещата се оказват много по-лоши, отколкото изглеждат.

"Лекарят заговори за всички тези различни тумори извън бъбреците. Започна да казва неща като: "Вероятно трябва да си вземете почивка и да прекарвате повече време със семейството си" и т.н. Попитах го: "Колко време мислиш, че ми остава?" Мисля, че каза две или три години, но по гласа му разбрах, че вероятно смята, че е по-малко", споделя Долф Лундгрен.

Мисълта, че може да умре не стряска актьора, който казва, че е имал "страхотен живот".