Американската актриса Дженифър Кулидж, чиято кариера се възроди след наградата "Еми" за ролята й на Таня Маккуоид-Хънт в прочутия сериал на НВО "Белият лотос", беше обявена за Жена на годината за 2023 г. от театралната трупа "Бухнал пудинг" на Харвардския университет, съобщава БТА.

"Бухнал пудинг" е най-старата театрална организация в Америка и една от най-дълголетните в света. От 1951 г. ежегодно присъжда тази награда на жени, "които имат траен и впечатляващ принос в света на развлеченията".

Снимка: Getty Images

Кулидж, която също играе знойната майка на Стифлър в "Американски пай" и мъдрата маникюристка Полет във филмите "Професия блондинка", израства в района на Бостън, щата Масачузетс.

Снимка: Getty Images

"Ние сме толкова развълнувани да приветстваме Дженифър Кулидж отново в нейния роден град и в Харвард, емблематичната обстановка на "Професия блондинка", каза координаторът на наградите Мъж и Жена на годината Мая Дъбин.

Сред предишните носители на наградата Жена на годината са Мерил Стрийп, Вайола Дейвис и Деби Рейнолдс. Миналата седмица Боб Оденкърк бе обявен за Мъж на годината на "Бухнал пудинг".