Сувенирите са скъп спомен, към който човек има възможността да се връща и Джеси Джей очевидно спазва това правило. Наскоро изпълнителката на "Price Tag" сподели, че е запазила едно огромно плюшено мече от времето, когато засне хита през 2011-а. Защо? Защото то е било определено за бъдещото ѝ дете.

В Instagram певицата сподели снимка на двумесечния си син Скай, който лежи до играчката, като призна в секцията за описание, че е планирала този момент в продължение на 13 години. "Пазих мечока от видеоклипа на "Price Tag" в продължение на 13 години точно за този момент. Разплаках се, когато правих тази снимка. Безценно."

Веднага след споделянето на кадъра тя бе залята с коментари от верните си фенове.

Джесика Корниш, както е истинското име на звездата и баскетболистът Чанан Колман посрещнаха първото си дете през май. Когато малкият Скай се появи на бял свят Джей сподели, че това е "всичко, което някога е искала".

През ноември 2021-а тя претърпя спонтанен аборт. В социалните мрежи разказа подробно за тежкото изпитание, като обясни, че лекарите са се борили да открият сърдечен ритъм на бебето по време на третия преглед. По-рано през 2018-а уточни, че има проблеми с плодовитостта и подробно описа "болката и тъгата" си от ситуацията, като се обърна към феновете по време на свое изпълнение, припомня "Daily Mail". 

След откровеното признание се включи и в Инстаграм, за да благодари на последователите си за тяхната "любов и подкрепа". "След като обясних значението на песента си "Four Letter Word" на сцената любовта и подкрепата, които получих, бяха огромни. Благодаря ви. Преди 4 години ми казаха, че няма да мога да имам деца. Също така ми казаха, че ще се нуждая от незабавна хистеректомия и че ще бъда подложена на лечение."

Звездата, която имаше връзка с актьора Чанинг Тейтъм, тогава разкри, че не е загубила надежда, че ще има семейство някой ден: "Правя всичко възможно това да се случи по най-добрия начин, който тялото ми позволява... Ще бъда майка... Вярвам в чудеса."