Певецът Джей-Хоуп от популярната k-pop група BTS сътвори история с участието си на емблематичния летен музикален фестивал Лолапалуза в Чикаго, САЩ, предават чуждестранните медии.

Южнокореецът се изяви като водещ изпълнител на една от главните сцени в последната вечер на проявата, която започна в четвъртък и продължи до неделя в Грант парк, намиращ се във Ветровития град.

Вижте снимки >>

С участието си на Лолапалуза певецът стана първият южнокорейски артист, който е бил хедлайнер на водещ музикален фестивал в САЩ.

Облечен в черна тениска в гръндж стил и черни панталони, 28-годишният Джей-Хоуп зарадва публиката с потпури от 18 песни на BTS, както и с изпълнение на свои самостоятелни парчета като "Base Line" и "Pandora's Box".

Снимка: Getty Images

Към края на шоуто той изпълни ремикс на хитовата англоезична песен на "Dynamite" на групата и собствената си "Chicken Noodle Soup", за която към него се присъедини певицата Беки Джи.

Тазгодишното издание на Лолапалуза, предавано на живо от стрийминг платформата Hulu, включваше още един момент, който ще остане в историята на музиката - "Tomorrow X Together" стана първата k-pop банда с участие на фестивала.

През юни, когато за първи път беше оповестено, че Джей-Хоуп и формацията ще се присъединят към останалите звезди на фестивала, основателят му Пери Фарел ги приветства в "семейството на Лолапалуза", предава БТА.

"Това са суперзвездите на глобалния феномен k-pop и сме изключително развълнувани да ги приветстваме на тазгодишното издание на събитието", каза Фарел в изявление.

Снимка: Getty Images

Джей-Хоуп на свой ред сподели, че участието му ще бъде "вълнуващо ново предизвикателство", което според него ще се превърне в наистина запомняща се глава в музикалната му история.

"Обещавам ви страхотно шоу. Пригответе се за щур купон", написа той в личния си Инстаграм акаунт.

Младият мъж се изяви на музикалния фестивал, след като през юни членовете на BTS оповестиха, че си взимат почивка, за да се посветят на самостоятелни проекти.

Снимка: Getty Images