Безспорно Дженифър Лопес е звезда от голяма величина и днес всичко свързано с нея вълнува милиони хора по света.

Певица, актриса, танцьорка, продуцент и бизнес дама са едва част от нещата, които спокойно може да впише в автобиографията си. Но не винаги е било така...

Оказва се, че в онзи тежък период в миналото, когато все още с мъка си е проправяла път към върха, Джей Ло не се е съобразявала с начина, по който думите ѝ биха рефлектирали върху нейния имидж.

Вижте снимки на Джей Ло >>

От няколко дни интервю от февруари 1998 г., което тя дава за "Movieline", обикаля интернет пространството и трупа противоречиви коментари.

"Дайте "Оскар" на Дженифър за това интервю. Истинска икона!", гласят думите на редактора, който изнамира вече забравената публикация и я разпространява чрез своя Twitter профил. 

Само за един ден интервюто отпреди 21 г. се озова на страниците на "InStyle", както и във водещи американски медии като E!News, Entertainment Tonight и десетки други.

В разговора с медията Лопес "захапва" някои от най-големите имена в шоубизнеса, което ѝ създава лоша репутация, но и врагове. Изказвания ѝ са причината двете със Салма Хайек да не се разбират в продължение на години.

По това време изпълнителката на "Jenny from the Block" сама се определя като "първокласна актриса, която е ударила дъното". Може би заради това не щади "пикантни" коментари по адрес на колежките си.

Запитана за мнението ѝ относно Камерън Диас, тя казва:

"Тя е модел с късмет. Предоставиха ѝ се множество възможности, но ми се иска да беше направила повече с тях. Красива е и има страхотно присъствие, например - след като гледах "Сватбата на най-добрия ми приятел" си помислих: "Когато я режисират, тя може да бъде наистина добра", споделя латино дивата.

Джей Ло с Камерън Диас

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Следва въпрос за Гуинет Полтроу, а отговорът е:

"Припомнете ми къде участваше тя. Кълна се в Бог, че не си спомням нито един филм с нея. Някои хора стават по-известни с връзките си, аз знам повече за отношенията ѝ с Брад Пит, отколкото за работата ѝ", заявява Дженифър преди 21 г., а най-голямата ирония е, че само месеци след думите ѝ Полтроу получи "Оскар" за ролята си във филма "Влюбеният Шекспир".

Мнението ѝ за Мадона не е по-ласкаво.

"Мисля ли, че е добър изпълнител? Да. Твърдя ли, че е добра актриса? Не. Аз се занимавам с акьорство, затова съм сурова с онези, които казват: "О, да, мога да го направя, аз мога да играя". На такива хора казвам: "Хей, недей да плюеш върху професията ми".

Джей Ло връчи наградата на Мадона на MTV Music Awards през 1999-та

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Но не спира дотук...

Тя казва, че никога не е била голям фен на Уинона Райдър, въпреки че е сладка и талантлива, като единствената причина да ѝ допада по някакъв начин е, че прилича на по-голямата ѝ сестра - Лесли.

Когато става въпрос за Салма Хайек, Лопес споделя:

"Тя е сексбомба и точно такъв тип образи пресъздава, докато аз играя различни неща. Когато каза, че са ѝ предложили ролята на Селена в едноименния филм (бел. ред.: ролята се изпълнява от Дженифър Лопес през 1997 г. и именно тя я прави известна) ме напушва смях. Това е безочлива лъжа, но ако това по някакъв начин ѝ помага в кариерен план - нейна си работа".

Тогава Джей Ло коментира и хонорара си за лентата "Извън контрол", в която си партнира с Джордж Клуни.

"Когато настъпи моето време, искам да получавам колкото Деми Мур, а може и повече. Мисля, че Джордж взе 10 млн. долара за участието си в продукцията, а от "Universal" още в началото са заявили, че с мен ще минат евтино. Постоянно карах агента ми да иска повече. Хората не вярват, но точно в този момент съм нископлатена", откровено изрича тя.

Когато я питат защо иска да участва в множество проекти наведнъж, тя отговаря:

"Чувствам, че мога да направя всичко - да изпълня всяка роля. Аз съм безстрашна", заявява Лопес, а предвид, че в момента се говори, че участието ѝ в "Да свалиш Уолстрийт" може да ѝ донесе "Оскар", хората са съгласни с нея.