Бивша приятелка на Ар Кели заяви пред съдебните заседатели по време на процеса срещу ритъм енд блус певеца, че той я малтретирал сексуално, когато е била 17-годишна гимназистка, съобщават световните агенции.

Свидетелката, представяща се като "Джейн Доу" (нарицателно име, което се ползва за всички неидентифицирани жертви на тежки престъпления или при загуба на самоличност - бел.ред), твърди, че Ар Кели я принудил да прави орален секс с него, когато е смятала, че се срещат за прослушване. Актът е бил прекъснат от полицията, изпратена по сигнал на родителите й. Притесненият певец я е накарал да каже, че е на 18 години. След като полицаите са проверили личната й карта, свидетелстваща за действителната й възраст, и са се оттеглили, без да предприемат никакви действия, сексуалният акт е продължил. Ар Кели след това й е позволил да пее и си е дал вид, че е много впечатлен.

Доу казва, че се е срещнала с певеца през 2015 г. в стаята му в хотел в Орландо, Флорида, след като член на антуража му й е дал неговия телефонен номер.

"Казах му, че не съм дошла да го задоволявам, а за да се явя на прослушване", свидетелства Доу. По думите й Ар Кели обаче е бил настоятелен и е заявил, че ако тя го задоволи орално, той ще я допусне до прослушване и ще се погрижи за нея за цял живот.

Според прокурорите Ар Кели е правил секс с многократно с Джейн Доу през 2015 г. 48-годишният тогава изпълнител не е разкрил пред нея, че е заразен с херпес, който е предал и на нея.

Свидетелката твърди също, че веднъж изпълнителят й е нанесъл побой с обувка.

Ар Кели, понастоящем 54-годишен, отрича обвиненията, че е насилил шест жени и момичета, сред които покойната певица Алия. Очаква се процесът срещу него да продължи няколко седмици. Ако певецът бъде признат за виновен, го грози доживотен затвор.