По всичко личи, че след четири десетилетия в шоубизнеса Джим Кери е готов да сложи край на своята шеметна кариера. В едно от последните си интервюта, дадено пред "Access Hollywood" в подкрепа на последната лента с негово участие - "Соник 2", комикът съвсем небрежно подхвърли, че обмисля варианта да загърби изявите пред камера и да се пенсионира.

Това стана ясно, след като Кит Хувър го попита какво мисли за идеята, споделена наскоро от Доли Партън пред американската преса, да се превъплъти в нейния музикален партньор Портър Уагонър в предстоящ биографичен филм, посветен на живота ѝ.

Звездата от "Маската" обаче каза, че не е чул за това, като намекна, че е дошло времето да се оттегли от киното. "Може би", отвърна той. "Ако ангели слязат от небето, носейки ми сценарий, написан със златно мастило, което да ми подскаже, че за хората е наистина важно да ме видят в този проект, тогава е възможно. Засега обаче си вземам почивка", каза Кери, оставяйки интервюиращият го да се чуди дали се шегува или не.

"Надали някога ще чуете от друга знаменитост това, което предстои да изрека, но имам чувството, че имам достатъчно, че съм направил достатъчно, че съм достатъчен като цяло", заяви откровено Кери, допълвайки, че наистина харесва тихия си и духовен живот, като му допада да рисува през свободното си време.

Джим Кери на премиерата на "Соник 2: Филмът"

Снимка: Getty Images

Факт е, че поне засега във филмографията на актьора не са планирани нови заглавия след това на "Paramount Pictures", посветено на анимационния герой таралеж, в която играе д-р Роботник. Въпреки това се е съгласил да се появи в специалната продукция на стрийминг компанията Netflix, която ще отдаде почит на покойния Боб Сагет, като в нея ще се включат още Крис Рок, Джон Майер, Джон Стамос и др.

"Той бе истински скъпоценен камък, който бе способен да обича с цялото си сърце. Имаше ненадминато чувство за хумор", сподели той, допълвайки, че са били близки приятели.

По думите му неговият колега, добил популярност с ролята си на Дани Танър в сериала "Пълна къща" бил прекрасен човек, когото "просто няма как да опознаеш единствено от работата му". Той също така разкри, че Боб е бил един от първите хора, с които се е свързал, когато се е преместил в Лос Анджелис.

Джим Кери на премиерата на "Соник 2: Филмът"

Снимка: Getty Images

Всички добре познаваме забавната страна на Джим Кери и сме запознати, ако не с всички, то поне с повечето от филмите му, на които неведнъж сме се превивали от смях, неспособни да си поемем дори глътка въздух. Кери е различен от всички актьори и без вродения му талант, комедийният жанр никога не би имал днешния си облик. Но преди да започне да поставя усмивки по лицата на околните, превръщайки се в Краля на хумора, първоначално той опознава болката.

Джим е роден в семейство с трудно финансово положение, което често едва успява да свърже двата края, за да оцелее. Баща му Пърси Кери е саксофонист, който след раждането на 4-те му деца, решава да потърси по-доходоносна професия и става счетоводител. За жалост, обаче, не минава много време и той губи работата си. Дори и да иска, майка му Катлин не може да бъде в помощ на децата и съпруга си, защото страда от хипохондрия. Психоматичното ѝ разстройство постоянно буди у нея маниакален страх за собственото ѝ здраве, в резултат на което си внушава, че е болна от различни въображаеми болести. Като свидетел на тежките ѝ депресивни състояния, малкият Джим изпитва нуждата да ѝ помогне, нещо, което превръща в свой дълг. И го прави, посредством единственото познато му лекарство - смеха. Независимо колко му коства, той дава всичко от себе си, за да я развесели.

Но след като баща му бива уволнен от счетоводната фирма, настъпват още по-мрачни времена за фамилия Кери, които понякога дори нямат какво да сложат на масата за вечеря. Тогава семейството се мести да живее в каравана, разположена в предградие на Торонто, заедно със свои роднини.

Снимка: Getty Images

Едва на 15 години Джим взема решението да напусне училище и да започне да печели средства, с които да помага за препитанието на домакинството. И макар че е най-малкото дете, той се труди наравно с родителите си в местната фабрика.

Първата му изява е в бар, където се провежда шоу за стендъп комедианти, но хуморът му остава неразбран и той е свален от сцената, под освиркванията на публиката. Това обаче не го сломява духом и по-късно се явява на прослушване за популярното телевизионно предаване "Saturday Night Live", където не са впечатлени от възможностите му.

И въпреки че вече на 2 пъти бива неоценен, той не спира да вярва в себе си и вместо да се върне в гимназията, завършвайки образованието си, Кери решава да започне работа в комедийни клубове. Така за известно време се отдава на пародийни превъплъщения на знаменитости.

Снимка: Getty Images

Интересен факт е, че в продължение на 7 години той държи в портфейла си собственоръчно написан чек за 10 млн. долара, който не може да осребри, защото не разполага с посочената сума. Пази го единствено като символ на мечтите си, надявайки се, че някой ден ще има възможността да го използва.

След много труд и работа, късметът най-после му се усмихва и той добива популярност в тв предаването "In Living Color", което е афроамерикански вариант на "Saturday Night Live". Истинската слава го застига през 1994 г. с ролята на зоодетектива Ейс Вентура. Следват образите на Стенли Ипкис в екранизацията на едноименния комикс "Маската", в която си партнира с Камерън Диас, както и този на Лойд Кристмас - "От глупав по-глупав", който му позволява да оползотвори пазения чек. Останалото е история.