По време на петия ден от процеса на Джони Деп срещу таблоида "Сън", актьорът свидетелства, че бившата му съпруга Амбър Хърд му е нанесла кроше в стил хеймейкър /със завъртане на тялото за по-голяма сила/, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>

Инцидентът станал през април 2016 година по време на разпра в края на краткия им брак. Хърд посегнала на бившия си съпруг след партито за 30-ия ѝ рожден ден. Това станало броени часове, след като Джон Деп разбрал, че бившите му бизнес мениджъри са го завлекли с милиони. Те оставили дупка във финансите му от 100 милиона долара, защото не плащали данъците му в продължение на 17 години.

След партито Джони си легнал натъжен с книга в ръка, а Амбър Хърд дошла при него и го обвинила, че ѝ е развалил празненството, след което му нанесла кроше с боксов похват. Деп обясни в съдебната зала колко поразяващ е този удар на ринга, когато попадне в целта.

Снимка: AP/БТА

Холивудският актьор заведе дело за клевета срещу издателя на британския в."Сън" заради публикация от 2018 г., в която се твърди, че Деп е "бияч на съпруги".

Защитата на Деп и самият актьор говориха в предишните дни пред съда за злоупотребата с алкохол и наркотици от страна на звездата от "Карибски пирати" и за това, че въпреки всичко той никога не е проявявал насилие срещу Амбър Хърд, а тъкмо обратното - тя му е посягала.