Джордж Клуни и съпругата му Амал похарчиха 115 хиляди долара за специален подарък за своите двугодишни близнаци Александър и Ела. Съпрузите купиха на наследниците си двуетажна къща за игри, която наподобява техния реален дом.

Умалената версия на жилището им разполага с напълно функциониращи кухня и баня, като за целта има собствен водопровод и канализация. Скъпото съоръжение е оборудвано още със зип лайн - устройство за спускане по въже, както и огромна играчка жираф, която децата могат да яздят.

Вижте къщата >>

За проектирането и изграждането на тази атракция съпрузите са наели легендарната дизайнерка в тази сфера - Барбара Бътлър, направила едни от най-внушителните къщи за игра на територията на Съединените американски щати.

В момента актьорът и жена му реновират имението си в Калифорния, чийто ремонт ще възлезе на 1 млн. долара. Предстои в близост до основната постройка, точно до големия басейн, да се издигне още едно здание с помещения за гости и персонала им.

Близък на двойката коментира пред в. "The Sun" решението им да похарчат толкова пари за къщата за игри.

"Екстравагантно е, да, но Джордж и Амал искат най-доброто за своите деца. Те са на мнение, че близнаците им няма да приемат нищо за даденост, защото ще ги възпитат така, че да оценяват всяко нещо в живота си", казва източникът.

Преди пет дни холивудската знаменитост и адвокатката направиха дарение от над 1 млн. долара за засегнатите от новия коронавирус. Те разпределиха сумата между шест различни организации както в Америка, така и в Обединеното кралство.