"Няма чай, който да ти стопи излишните мазнинки", с тези думи Сами Хоссни подразни Джулиана Гани и партньора ѝ - фитнес инструктора Илиян Найденов, които го заплашиха със съдебно дело за уронване на престижа им.

Но как стана така, че становището му за една напитка, пък била тя "дар от природата", се превърна в истинска ябълка на раздора? Наскоро 10-кратният шампион на България по кикбокс и шампион на Азия по муай-тай, помагащ на редица популярни у нас имена да влязат във форма, или просто да запазят добре изваяната си спортна фигура, по молба на последователите си в Инстаграм публикува видео, в което коментира чудодейния био продукт за отслабване, рекламиран от носителката на титлата "Мис Силикон".

Вижте снимки на Гани >>

Кадрите започват с клип, показващ Джулиана в облекло, което ѝ е видимо широко.

"Носех този панталон точно преди да забременея и си спомням как въобще не можех да го облека и си казвах "Господи, дано да се върна в старата си форма и да ми стане", казва тя, подръпвайки напред колана на дрехата, за да покаже, че ѝ е голяма. "А сега не просто ми става, а целият ми "хлопа", както и блузата. За това ми помогна този чай. Много съм доволна, защото той стопява излишните мазнинки, също така премахва целулита, натрупаните килограми и излишната вода от организма", уверява блондинката.

След нейните увещания, бившият участник във предаването "Фермата" изказва своето мнение по въпроса, заслужило му гнева на двойката от Пловдив.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sami Hossny (@samihossny)

"Единственият начин, чрез който човек може да свали от теглото си, е чрез калориен дефицит - ядеш по-малко, но тренираш повече, като по този начин тялото ти изразходва повече калории, отколкото приема. За пореден път попадам на видео, подвеждащо хората, че могат да отслабнат чрез консумиране само на един продукт. Дразня се, когато виждам хора с голям брой последователи в социалната мрежа да дават лош пример. Моята цел в платформата е да дам повече знания на потребителите, така че те да могат да подобрят начина си на живот. Вашият чай е абсолютна измама. Когато видя нещо подобно, знам, че даден човек се опитва да печели на гърба на обезверените хора", обяснява Хоссни.

Той подчертава, че неговата собствена майка е с наднормено тегло и често вярва на подобни подвеждащи маркетингови трикове, които впоследствие, когато не постигне обещания от тях ефект, я карат да се чувства зле, дори провалила се.

"Има много такива хора. Спрете да правите това нещо. От днес нататък ще търся такива продукти и ще обяснявам на хората, че ако свалянето на килограми по този начин бе толкова лесно, всички хора щяха да са във форма и фитнес индустрията нямаше да съществува", подчертава Сами.

Не мина много време, преди любимият на Гани да отговори с 24-часови истории на поста, споделен от Хоссни.

Джулиана и Илиян

Снимка: Официален профил в Instagram

"Приятели, много ми е забавно, защото се пусна някаква интрига с някаква личност, за която май съм чувал веднъж, а по-късно ми се е набивала в полезрението, борейки се толкова жадно за слава, че е готова да излезе по п*шка на площада. Да не говорим как се навира напред-назад... Но аз не съм човек, който плюе. По-забавното, което ще ви разкажа, е за любимата ми част от правото, която гласи, че когато някой публично твърди нещо, уронващо нечии престиж, най-вече този на медийна личност, той трябва да може да го докаже в съда. Това ще му се наложи на въпросния господин.

Преди много се палех на такива смешки, но сега осъзнах, че всеки втори огладнял и жаден за слава дребосък би бил готов на всичко, дори да се злепостави, само и само да се включи в някоя интрига с мен и съпругата ми"

Такива хора трябва да бъдат наказвани. Каква е тази злоба? Напоследък прекарвам най-много време с адвокатите си и този човек не знае какво го чака и какви неща ще му се наложи докаже в съда", категорично заявява Илиян.

"Ти имаш 2 книги и образование, а той какво има?", намеси се зад кадър половинката му.

Снимка: Официален профил в Instagram

Изявлението им накара Хоссни да направи второ видео, с което да им отговори.

"Асоциирането на продукт с резултат не е равно на причината. Какво имам предвид - 100% от хората, които са си отишли от този свят, са пили вода, но това не означава, че тя е причината за тяхната кончина. Това, че някой пие чай, не означава, че напитката е причината за сваляне на килограми. Казването на половината истина е равностойно на най-голямата лъжа. Аз пия вода всеки ден и съм в най-добрата си форма, но това е половината истина, защото действително пия вода постоянно, но другата част от истината е, че тренирам усилено, за да бъда в тази форма. Не мислите ли, че е малко наивно хората от фитнес индустрията да се фокусират само върху един продукт, за който се твърди, че е панацея", заявява той.