Джоузеф "Джо Мерса" Марли, внук на Боб Марли и син на Стивън Марли, е починал на едва 31 години. Новината съобщи "Ролинг стоун", като скръбната вест е потвърдена и от представител на музиканта.

Джоузеф "Джо Мерса" Марли, е починал във вторник. Властите все още не посочват причината за смъртта, но според TMZ става дума за здравословен проблем, свързан с астма.

Премиерът на Ямайка Андрю Холнес сподели видео на Марли в своя акаунт в Туитър, наричайки новината "наистина тъжна". С пост в социалните мрежи почит отдаде и опозиционният лидер Марк Дж. Голдинг.

"Дълбоко съм натъжена, това е голяма загуба за музиката и следващите поколения", коментира ямайската министърка на културата, половете, развлечението и спорта Оливия Грейндж.

Джо Марли е роден в Ямайка през 1992 г. На 11-годишна възраст се мести в Маями. От дете е заобиколен от музика. Дори излиза на сцената с баща си Стивън Марли, както и с чичо си Зиги Марли и групата Melody Makers.

През 2014 г. Джо Мерса издава дебютния си албум "Comfortable", а две години по-късно и хитовия сингъл "Burn It Down". Миналата година той пусна и втори албум - "Eternal".