Странно е как с времето всичко, без изключения, постепенно се променя, отдалечавайки се все повече от своя първоначален образ, а понякога дори и значение. Така например, ако в миналото за популярността на даден човек говореше най-вече разпознаваемото му лице, каращо случайните минувачи по улицата да го спират, молейки го за снимка или автограф, с които по-късно да се похвалят на всички свои познати, то в настоящето това като че ли далеч не стига.

Във високотехнологичната епоха, в която живеем днес, разпределяйки времето си поравно между реалния свят и неговата виртуална версия, най-сигурното мерило за славата се оказва не друго, а... последователите в социалните мрежи.

Вижте снимки на Емануела >>

Да, независимо дали някой е достигнал определен успех в сферата, в която се изявява, той няма да го направи така прочут, както вниманието на хиляди непознати потребители на платформите за комуникация, абонирали се за страницата му там, които неизменно харесват и разпространяват публикациите му, превръщайки го в инфлуенсър, каквото и точно да рече това...

Все пак да не забравяме, че съвременните "звезди", както често наричаме онези, намерили място под светлините на прожекторите, вече се раждат предимно в интернет пространството, където съвсем доскоро всъщност властваше Николета Лозанова, считана за българската кралица на Инстаграм, благодарение на своите близо осемстотин и двайсет хиляди почитатели, закачили се за профила ѝ там.

Сега обаче, напълно неочаквано, короната ѝ бе отнета от друга жена, изместила я по интерес и обожание от страна хората, посещаващи сайта за споделяне на снимки и кратки видео клипове, който в началото на този октомври отпразнува дванайсет години от създаването си. От няколко дни насам на трона ѝ се възкачи поп фолк певицата Емануела, достигнала впечатляващата бройка от един милион последователи, направили я четвъртата родна личност, отбелязала подобно постижение. За сравнение, нито колежката ѝ Галена, която в момента като съдия в предаването "Гласът на България" се радва на немалко интерес към своята особа, нито Лили Иванова, считана за най-легендарната певица, родила се по нашите географски ширини, разполагаща иначе със завидна база от фенове, могат да се похвалят с толкова успешен акаунт в приложението, тъй като първата има 639 хил. привърженици в него, а втората разполага със значително по-малко - 69 хил.

Изпълнителката на музикална компания "Пайнер" обаче съвсем не е първата нашенка, чиито последователи достигат това внушително число, понеже то най-напред украси Инстаграм профила на модела Янита Янчева, която вече има два милиона последователи. Тя се прочу с участието си в екстремното риалити шоу "Survivor" - Панама, след което получи покана за изданието в Камбоджа, но тогава бе диагностицирана с рак, който впоследствие успя да пребори. След операцията тя срещна любовта, а не след дълго стана и майка, в каквато роля най-често я виждаме на кадрите, които споделя във виртуалното пространство, където е позната и като фитнес модел.