Филипа Огнянова, водещата на централната емисия новини "По света и у нас" по БНТ 1, получи специалната награда "Мис ТВ чар" в тазгодишното издание на церемонията "Мъж на годината", организирана за 13-та поредна година от Дарик радио.

Основателите на първия еднорог в България - финтех компания Payhawk - Христо Борисов и Бойко Караджов грабнаха приза "Мъж на годината" и си поделиха сабята.  Отличието им бе връчено от изпълнителния директор на "Дарик радио" и председател на академията "Мъж на годината" Христо Христов.

Двамата отправиха и апел към организаторите за преименуването на събитието. "Ние с Бойко ще дарим 50 000 лв. на екипа на "Дарик", за да инвестира в кауза, която прецени, ако догодина наградата се казва "Човек на годината", съобщи Борисов.

Специалната награда "Мъж на годината" бе връчена на втория президент на България - Петър Стоянов. 

Наградата "Легенда" отива при театър "Български армия", който става на 70 години и има най-много представления ветерани.

19-годишната Татяна Иванова от Добрич спечели награда "Пробив на годината". Татяна е приета в единствената академия на NASA, която сертифицира кандидат-астронавти. "Проектът, по който ме приеха се занимава с изследване средния слой от атмосферата и паралелно подготвя астронавти", уточни тя. 

Приз "Добротворец": получи Георги Божилов, който на два пъти пътува с мисия до Украйна - да помага на бягащите от войната майки с деца и да доставя хуманитарна помощ. В този път той беше заедно с Алек Алексиев.

За "Рицар" бе отличен Николай Недков, който е национален състезател по спортно ориентиране. Той предпочете благородния жест пред Световното първенство. Решава да прекрати участието си на Световното и оказва първа помощ на пострадал полски състезател.

На бляскавото събитие на 19 май Филипа Огнянова беше отличена за своя професионализъм, екранен стил и присъствие.

"Благодаря на БНТ и на дирекция "Новини и актуални предавания" за доверието и възможността да съм част от екипа на централната емисия новини "По света и у нас" по БНТ 1. Благодаря на всички колеги продуценти, редактори, репортери, оператори - благодарение на професионалната и екипна работа "По света и у нас" е безспорен лидер в новините с обективност и отговорност към зрителите" сподели Филипа Огнянова.

През март Филипа Огнянова се завърна в екипа на "По света и у нас" като водеща на централната емисия новини, заедно с Даниел Михайлов, след като в края на 2020 г. излезе в майчинство, за да посрещне първородния си син.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Филипа Огнянова започва своя професионален път като репортер в БНТ, а след това е сценарист, редактор и водещ на предаването "Денят отблизо". През 2013 г. става редактор, впоследствие и продуцент на новините на БНТ 2. От 2018 г. е водеща на централната емисия новини "По света и у нас".