Рано или късно за всеки човек настъпва онзи неприятен момент, в който битието му се превръща в тягостна рутина от повтарящи се събития, каращи дните му да изглеждат напълно идентични един на друг. Попаднал в плен на този омагьосан кръг, изпълнен с ангажименти и отговорности, които сякаш нямат край, той постепенно започва да губи удоволствие от собственото си съществуване, приемайки престоя си на тази земя по-скоро като наказание, отколкото като дар. Стигне ли се дотам, единственото, което може да направи, за да се отърси от това неприятно усещане, е да напусне очертанията познатото, навлизайки в тези на неизвестното, ако ще и за кратко. Точно както съвсем наскоро направи Глория, която реши да замени улиците на София с тези на Милано.

Вижте снимки >>

Преди ден певицата отлетя за модната столица на Ботуша, откъдето часове след кацането си публикува няколко снимки в личния си Instagram профил, с които зарадва своите верни почитатели, показвайки им как запълва времето си там. От кадрите става ясно, че разходката ѝ е започнала от галерия "Виктор Емануил", която се счита за един от най-старите и престижни търговски центрове в света, носещ името на първия крал на обединена Италия.

Строителството на пасажа от две стъклени аркади, които се пресичат в осмоъгълник, покриващи улицата, свързваща площада на катедралата с този на операта, продължава единадесет години. Архитект на амбициозния проект е Джузепе Менгони, който загива трагично, след като пада от покрива на своето творение само няколко дни преди официалното му откриване през 1877 г. Въпреки това той живял достатъчно дълго, за да види с очите си как неговото дело жъне успех. Макар първоначално жителите на града да били против строежа, тъй като заради него трябвало да се разруши историческа част от населеното място, впоследствие, след като видели внушителния краен резултат, те се влюбили в него. И до днес галерията, в която се помещават едни от най-луксозните заведения и магазини, буди нескрит възторг у всеки неин посетител. Какъвто очевидно е случаят и с примата на попфолк музиката, както често я наричат, която позира, застанала пред обектите, помещаващи в коридорите ѝ. Облеклото ѝ се състои от бяла блуза тип "поло", сини дънки, шушляково яке и боти на висок ток, а визията си е допълнила с чифт очила в стил "авиатор" с огледални стъкла, като е преметнала черната си дамска чанта през едно рамо.

Снимка: Официален профил в Instagram

Следващата спирка от обиколката ѝ е била прочутата катедрала "Duomo Di Milano", чиято красота спира дъха на всеки минувач. Внушителната сграда е с височина от над 108 метра, а неповторимата ѝ готическа архитектура я прави истински шедьовър на човешкото майсторство, украсен с общо сто и тридесет и пет заострени кули, както и три хиляди и четиристотин скулптури. Тя е вторият по големина католически и най-големият готически храм в света. Именно нея изпълнителката на "Крепост" използва като фон за следващите изображения, които сподели във виртуалното пространство, като на едно от тях е разперила ръце, стоейки сред множеството гълъби, събрали се пред зданието по подобие на туристите.

Малко по-късно Глория разкри пред своите над сто и седемдесет хиляди последователи в платформата, че по време на почивка очевидно си позволява да наруши строгия хранителен режим, който обичайно спазва стриктно.

"Вкусът на живота!", е посланието, придружаващо нейна публикация, показваща, че се е спряла на пица "Маргарита" и чаша капучино от менюто на ресторанта, в който е решила да обядва.

Снимка: Официален профил в Instagram