Кейт Бекинсейл е жена, надарена с естествена красота и очарование, които трудно биха останали незабелязани от представителите на силния пол. 46-годишната британката умее да привлича вниманието и да приковава погледите на околните със своята визия, но ги задържа със своето обаяние и магнетизъм. Никой не може да отрече, че тялото на брюнетката е изваяно сякаш от ръцете на най-добрия скулптор. От всяка нейна извивка струи женственост и сексапил.

Вижте снимки >>

Точно поради тази причина сп. "Womеn"s Health" се спря именно на нея, да украси корицата на предстоящия му януарски брой. За целта актрисата засне специална спортна фотосесия, на която демонстрира уменията си в бокса.

В интервюто, което даде за изданието, звездата разкри кога за първи път ѝ се е наложило често да посещава фитнес залата, при това по принуда. През 2001 г., когато легендарният режисьор Майкъл Бей я избрал за ролята на Евелин Джонсън в "Пърл Харбър", той ѝ казал, че иска от нея да започне да тренира.

"Не се почувствах добре. Мисля, че жените са 100 млн. пъти по-критикувани за фигурата си от мъжете", казва тя.

Всъщност, тя засегна темата и по-рано - в предаването "The Graham Norton Show". По време на гостуването си в него хубавицата сподели, че до онзи момент през 2001 г. никога не е предполагала, че някога ще бъде подходяща за женска роля в продукция на Бей.

Истината е, че малко преди да бъде избрана за снимките на "Пърл Харбър", тя тъкмо е родила дъщеря си.

"Не мисля, че отговарям на типа актриси, които Майкъл Бей е срещал преди и харесва. Той беше озадачен от мен, защото гърдите ми не бяха по-големи от главата ми и не бях руса. Тъкмо бях родила и трябваше да отслабна, но той ми каза, че ако получа ролята, трябва да започна и да тренирам... Не виждам защо една медицинска сестра през 1940 г. би го сторила", разказа Бекинсейл в шоуто.

Пред "Women"s Healt" тя разкри и начина, по който режисьорът е критикувал външния ѝ вид.

"По онова време, когато го питаха за мен, той казваше: "Кейт не е толкова привлекателна и според мен участието ѝ няма да предизвика злоба в женската аудитория на филма". Той непрекъснато повтаряше тези думи навсякъде, където отидехме да промотираме лентата... А ние ходихме на много места", сподели британката.

Но нейният опит с Бей е сравнително по-лек от този на Бен Афлек, който и преди това е работил с режисьора.

"Когато Бен разбра за изискването му, дойде и ми каза: "Нещо подобно се случи и с мен преди време, когато снимахме "Армагедон". Накараха ме да си сложа нови зъби". Тогава си помислих, че поне на мен не ми се налага да сторя такова нещо и спокойно мога да играя с истинските си зъби", споделя Бекинсейл.

Самият Майкъл Бей в миналото също е разказвал за този случай.

"Бен наистина ще се ядоса на този разказ, но тогава платихме 20 хил. долара, за перлено бели зъби, с които да подменим неговите. Винаги съм харесвал кадри, заснети от долу нагоре - точно под брадичката. Така мъжът изглежда по-героично, но той имаше тези... бебешки зъбки. Затова казах на продуцента Джери Брукхаймър, че не знам какво да правя. Тогава той ми отговори, че вече е сменял зъбите на друг известен актьор и предложи да сторим същото. Така Афлек стоя на стола на зъболекаря ми по 8 часа на ден, в продължение на 1 седмица", разкри преди години режисьора.