"Пътешествията отварят сърцето ти, границите на твоето съзнание и изпълват живота ти с красиви мигове", това гласи една от последните публикации на Ивайла Бакалова, преди пандемията от новия коронавирус да завладее света, затваряйки за месеци наред хората по домовете им.

Тежката ситуация засегна живота на цялото човечество и за известен период от време лиши носителката на титлата за най-красива българка през 2001 г. от най-голямата ѝ страст, а именно посещенията на различни части от земното кълбо.

Вижте снимки >>

По душа Ивайла е авантюрист, който не може да стои дълго на едно място и често обича да се впуска в приключения, обикаляйки различни дестинации. В това, разбира се, няма нищо лошо, тъй като планетата ни има много какво да предложи, а пътешествията, срещащи човека с различни култури и традиции, действително имат способността да разширяват и обогатяват неговия мироглед.

Но от март насам Бакалова спазваше стриктно ограничителните мерки и в личния ѝ Инстаграм профил, превърнал се в истински дневник на пътешественика, спряха да се появяват нови снимки от различни територии. Сега обаче, когато страните отново отвориха своите граници за посетители, тя реши да се възползва от тази възможност.

Снимка: Официален профил в Instagram

След като се върна за кратко в България, тъй като от години живее в Дубай, блондинката взе решението да се отправи към Италия и вече от няколко дни се намира там. Първата ѝ спирка бе малкия, но живописен град Форте дей Марми, разположен в региона на Тоскана, славещ се с най-скъпия плаж в страната, където са преминали немалко години от детството на певеца Дзукеро. Днес курортът е едно от най-предпочитаните места за отдих от богаташите, а причината за това се крие във факта, че наред с лукса, населеното място предлага спокойствие и дискретност.

Преди дни Ивайла сподели в социалната мрежа няколко кадъра, разкриващи мигове от престоя ѝ там. На някои от тях може да се види как се радва на горещите слънчеви лъчи, седнала на ръба на басейн и потопила крака във водата, а на заден план се подава лазурния бряг на селището. На изображенията Бакалова е облечена в светлосин бански от две части, разкриващ на зрителя перфектната ѝ форма, а визията ѝ се допълва от очила с кръгли стъкла.

Снимка: Официален профил в Instagram

Скоро обаче, оставайки вярна на себе си, тя пое към друга точка на държавата и се озова в Пиза, разположен на брега на река Арно - при вливането ѝ в Тиренско море. Естествено, нямаше как Ивайла да не отиде до една от най-големите забележителности - прочутата Наклонена кула. Тя сподели няколко фотографии, на които е заела поза сякаш подпира с ръце камбанарията. На тях тя е облечена в дънки и къс черен топ. Завършвайки външния си вид, Бакалова носи дамска чанта "Chanel", слънчеви очила с огледални стъкла и маратонки.